Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Αλιβέρι, καθώς από την ένταση του νερού οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό.

Σημειώνεται πως η κίνηση στον περιφερειακό του Αλιβερίου σταμάτησε, καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν. Το νερό κάλυψε τον δρόμο ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα συνεργεία της ΔΕΥΑΚΑ του δήμου Κύμης Αλιβερίου όπου άνοιξαν ξανά τον δρόμο απομακρύνοντας τα νερά.

Την ίδια ώρα χωρίς ρεύμα έχει μείνει το κέντρο του Αλιβερίου μετά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

SOS από κατοίκους της Εύβοιας – «Είμαστε εγκλωβισμένοι»

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει τη βόρεια και την κεντρική Εύβοια από χθες, Δευτέρα, με τον καιρό να χαρακτηρίζεται από μεγάλα ύψη βροχής και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην Κύμη και σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας, καθώς, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr, έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, οι δρόμοι, όπως φαίνεται στα βίντεο, έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την ορμή του νερού.

«Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας, η Κύμη έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι. Οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, επικρατεί ένα χάος από την ισχυρή κακοκαιρία» δήλωσε κάτοικος της Κύμης στο evima.gr, η οποία έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων στήθηκε από την υπηρεσία Χαλκίδας στην Εύβοια.

Πρόκειται για έναν οδηγό ΙΧ και συνοδηγού κοριτσιού με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πήγαν σε μια εκκλησία να προσκυνήσουν και χάθηκαν.

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια οι αγνοούμενοι βρέθηκαν σε δύσβατο σημείο στο Ξεροβούνι με το όχημα τούς κυριολεκτικά στον γκρεμό.