Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έβαλε ένα γκολ και είχε δύο ασίστ, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-0 για την 3η αγωνιστική και έκανε το 3Χ3 στη Super League.

Σπουδαία εμφάνιση από τον αρχηγό των Πειραιωτών, που έφτιαξε το πρώτο και το τέταρτο γκολ της ομάδας του και έβαλε το δεύτερο, βάζοντας φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στην αναμέτρηση και οδηγώντας τους Ερυθρόλευκους στην τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα ματς.

Στο 17’ «σέρβιρε» στον Μασούρα το 1-0, στο 32’ έκανε ο ίδιος το 2-0 και στο 90+5’ είχε την ασίστ στο γκολ του Ελ Κααμπί για το 4-0. Το 3-0 είχε γίνει στο 62ο λεπτό με αυτογκολ του Βασιλαντονώπουλου. Ενα παιχνίδι στο οποίο είχαν και δοκάρι με τον Κώστα Φορτούνη, αλλά και πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα περισσότερα γκολ.

3Χ3 και κορυφή για τους Ερυθρόλευκους, που πηγαίνουν στη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία το επόμενο διάστημα να δουλέψουν, να βελτιωθούν και να προετοιμαστούν για τις πολλές και δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν μετά τη διακοπή.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Εσε ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μασούρα, Φορτούνη και Μπιέλ στην τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Λεωνίδας Βόκολος ξεκίνησε τη Λαμία με την εξής 11άδα: Κοσέλεφ Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Σαραμαντάς, Στάνκο, Νούνιες, Τσιλούλης, Σλίβκα, Μαρτίνεθ και Καρλίτος.

Ευκαιρίες με Μπιέλ και Καρλίτος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός άλλαξε γρήγορα την μπάλα με τον Κώστα Φορτούνη και σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα η Λαμία απάντησε με τον Καρλίτος. Ο Ισπανός βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Πασχαλάκης είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Καρλίτος είχε ένα ακόμα σουτ, αλλά ο Ντόι έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Μασούρας, Φορτούνης και 2-0!

Στο 18’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, με τον Γιώργο Μασούρα! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας και ο Μασούρας με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα του Κοσέλεφ για το 1-0.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα των φιλοξενούμενων και στο 32’ ο Κώστας Φορτούνης από δημιουργός έγινε εκτελεστής, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Κίνι έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη και αυτός με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό!

Στο 35’ και στο 43’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο ακόμα τελικές, με τον Μπιέλ. Στην πρώτη περίπτωση ο Κοσέλεφ μπλόκαρε το σουτ του Ισπανού, ενώ στη δεύτερη η προβολή που έκανε ο Ιβηρας, μετά τη σέντρα του Φορτούνη, έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει με τον Μαρτίνεθ, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα το σουτ που έκανε ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων. Στο 45+1’ ο Φορτούνης έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Ορτέγκα, πήρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Λαμίας, αλλά ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να εκτελέσει, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 2-0.

Χωρίς αλλαγές, ευκαιρίες με Ελ Κααμπί και Καμαρά

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τους Ερυθρόλευκους στο 52’ και στο 53’ να έχουν δύο μεγάλες ευκαιρίες με του Ελ Κααμπί και Καμαρά. Ο Μαροκινός επιθετικός άλλαξε ωραία με τον Μπιέλ και σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Μαντί Καμαρά σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 55’ η Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες με κεφαλιά του Λόνγκο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρλίτος, αλλά ο Κίνι ήταν πάνω στη γραμμή και έδιωξε την τελευταία στιγμή.

Αυτογκόλ και 3-0

Στο 59’ ο Μαρτίνεθ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Ροντινέι και Φρέιρε να παίρνουν τις θέσεις των Ορτέγκα και Ρέτσου. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0, με αυτογκόλ του Βασιλαντονώπουλου. Ο Ροντινέι έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά, ο Κοσέλεφ έπεσε αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει, η μπάλα με τη δύναμη που είχε χτύπησε πάνω στον Βασιλαντονώπουλο και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Ευκαιρίες με Φορτούνη και Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι από το 62ο λεπτό, με τους Πειραιώτες στο 64’ και στο 65’ να έχουν δύο ακόμα ευκαιρίες.

Στην πρώτη περίπτωση ο Μασούρας έστρωσε στον Φορτούνη, αυτός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη. Στη δεύτερη ο Ελ Κααμπί έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 68’ ο Μαροκινός επιθετικός είχε μια ακόμα ευκαιρία. Ο Αφρικανός στράικερ σούταρε, αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε.

Αλλαγές και νέες φάσεις για τον Ολυμπιακό

Μπαίνοντας στο τελευταίο 20άλεπτο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Καρβάλιο και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τις θέσει των Μασούρα και Εσε. Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός παραλίγο να σκοράρει, αλλά η μπάλα μετά το ωραίο σουτ που έκανε έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Κοσέλεφ.

Στο 79’ ο Μαντί Καμαρά έκανε την καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά τη σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα (81’) ο Ντιέγκο έριξε στο ματς και τον Μπρίνιτς αντί του Μπιέλ.

Δοκάρι με τον Φορτούνη, γκολ από τον Ελ Κααμπί

Λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Μπρίνιτς γύρισε από δεξιά στον Φορτούνη, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κοσέλεφ. Στο 90+5’ ο Ολυμπιακός έκανε το 4-0, με τον Ελ Κααμπί. Ο Φορτούνης έκανε την πάσα στον Μαροκινό και αυτός με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη και να έκαναν το 3Χ3 στο πρωτάθλημα, πηγαίνοντας στη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ντόι, Ρέτσος (59΄ Φρέιρε), Ορτέγκα (59΄ Ροντινέι), Καμαρά, Έσε (74΄ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Μπιέλ (81΄ Μπρνιτς), Μασούρας (74΄ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Πάβλοβετς, Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Στάνκο, Ρούμπεν Μαρτίνεθ (46΄ Μούλα), Νούνιες, Σλίβκα, Τσιλούλης (46΄ Λόνγκο/ 64΄ Ακούνια), Καρλίτος (Μάλτσι).