Η θεραπεία του Αλί Σαμπανσί του οποίο το σκάφος στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε σε βράχια κοντά στο νησί της Λέρου στην Ελλάδα και τραυματίστηκε σοβαρά, συνεχίζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την είδηση του Bosses World, ο Ali Sabancı, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά το ατύχημα και τον έβαλαν σε ύπνο μετά από σειρά επεμβάσεων, ξύπνησε σήμερα.

Τον Αλί Σαμπανσί, ο οποίος υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις επί 5,5 ώρες την Παρασκευή και ανέκτησε τις αισθήσεις του 5 ημέρες μετά το ατύχημα, επισκέφθηκαν η σύζυγος, τα παιδιά και η μητέρα του στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος μεγιστάνας είδε την οικογένεια του ενώ τη Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να βγει από την εντατική.

Ποιος είναι ο Αλί Σαμπανσί

Ο Αλί Σαμπανσί είναι ένας από τους πιο επιφανείς άνδρες της Τουρκίας και έχει συμπεριληφθεί στην 54η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο το 2017, με περιουσία άνω των 650 εκατ. δολαρίων.

Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές σε πολλές ακόμα εταιρείες.

Η σύζυγός του είναι η Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hürriyet και μαζί έχουν δύο παιδιά.

Το χρονικό του ατυχήματος

Ο ιδιοκτήτης της Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding είχε σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, που οδηγούσε ο ίδιος ανοιχτά της Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε με τη γυναίκα και τα παιδιά τους από τους Λειψούς σε εστιατόριο στη Λέρο, όταν το σκάφος έπεσε σε βράχια.

Τα δύο τους παιδιά πρόλαβαν να πηδήξουν στη θάλασσα λίγο πριν το ατύχημα και δεν τραυματίστηκαν.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το ταχύπλοο, αποκαλύπτουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης καθώς η πρύμνη του είναι σχεδόν κατεστραμμένη.