Επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση, αναφέρθηκε στις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης, κάνοντας λόγο για τα αποκαλυπτήρια μιας κυβέρνησης αυξημένης αλαζονείας και μηδενικής αποτελεσματικότητας.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκτός από τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές, αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών και τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ από κροάτες χούλιγκαν.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι «υποσχεθήκατε ασφάλεια και αξιοκρατία προεκλογικά. Όμως αυτές οι πρώτες 100 ημέρες σας διαψεύδουν».

Τόνισε, ότι έχουμε πάνω από 1,6 εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης ενώ όπως είπε πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα δασαρχεία ανέφερε πως  είναι υποστελεχωμένα και κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει τις παραστάσεις και να προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων.

Για την πρόληψη αναρωτήθηκε αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο λέγοντας ότι κάτι δεν πάει καλά ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την πρόληψη.

Ζήτησε να υπάρξει άμεσα κάλυψη των κενών στο πυροσβεστικό σώμα.

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε σε μία άλλη πτυχή, σημειώνοντας ότι ζούμε το παράδοξο, ότι το 2023 οι πυροσβέστες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσω ασυρμάτων.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «στα χέρια σας καταστράφηκε η Δαδιά».