Με έναν φανταστικό Τόρνικε Σενγκέλια που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, η Γεωργία πήρε την σπουδαία νίκη με 70-59 απέναντι στη Βενεζουέλα και μαζί την ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Mundobasket 2023.

Ένα μαγικό δεύτερο δεκάλεπτο έκανε την διαφορά για την ομάδα του Ηλία Ζούρου και σε άμυνα και σε επίθεση. Πιο συγκεκριμένα η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 18-4 και μαζί το ημίχρονο που βρήκε την Γεωργία στο +19 (42-23).

Η Βενεζουέλα έβγαλε απάντηση, προσπάθησε να μειώσει σημαντικά την διαφορά, όμως οι Γεωργιανοί έμειναν ψύχραιμοι και με τελική διαφορά στο +11 πήραν την νίκη και μαζί την πρόκριση.

Στον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί, θα αντιμετωπίσει την Γερμανία και την Αυστραλία και χρειάζεται το 2/2 για την πρόκριση.

Η Σερβία με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιόβιτς (25π.) πήρε την νίκη απέναντι στο Νότιο Σουδάν με 83-115 και έκανε το 3/3 στον δεύτερο όμιλο.

Οι Σέρβοι ήταν εξαιρετικοί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, έχοντας καλύτερη την τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου με επιμέρους σκορ 18-32 πήραν την τελική διαφορά των +32.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ με 17 πόντους.