Την απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που κατηγορείται για εκβιασμούς πολιτών και άλλα αδικήματα, έλαβε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προτού να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την υπόθεση.

Παράλληλα, με την επιβολή της διαθεσιμότητας για τον ίδιο και τον 29χρονο γιο του, επίσης αστυνομικό -ο οποίος εμπλέκεται και εκείνος στην υπόθεση εκβιασμού και δωροληψίας- η Ελληνική Αστυνομία θα διεξάγη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα περιστατικά που καταγγέλονται, προκειμένου να εντοπιστούν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αξιωματικός συνελήφθη την περασμένη Κυριακή έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα, λίγη ώρα αφότου είχε αποσπάσει εκβιαστικά χρηματικό ποσό από επιχειρηματία στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Παράλληλα, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πάρει τις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, laptop και ηλεκτρονικούς υπολογιστές) του του διοικητή Α’ τμ. ΒΟΑΚ Χανίων και του γιου του, προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία που θα αποδείξουν την παράνομη δράση τους.

Απολογούνται την Τετάρτη

Οι δύο κατηγορούμενοι άκουσαν τον εισαγγελέα να τους απαγγέλλει τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον αξιωματικό, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του.

Οι δύο αστυνομικοί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης στην ανακρίτρια Χανίων.

Η επεισοδιακή σύλληψη

Ακόμη και απειλές προς τους συναδέλφους του, εκτόξευσε ο αστυνομικός στα Χανιά που συνελήφθη για χρηματισμό και εκβιασμό.

Η σύλληψη του διοικητή Α’ τμ. ΒΟΑΚ Χανίων και του γιου του – επίσης αστυνομικού, που κατηγορείται για απλή συνέργεια, ήταν επεισοδιακή, με τον διοικητή, να απειλεί τους αδιάφθορους: «θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε … και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθύνει υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους».

«Σου ετοιμάζω την κάσα…»

Το επεισόδιο έγινε όταν οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασαν στο σπίτι του αστυνομικού για να τον συλλάβουν, αφού πρώτα το θύμα εκβιασμού του είχε αφήσει «στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του», προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία «παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο (σ.σ ο γιος του)», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση με τους άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να μεταβαίνουν στο σπίτι του κατηγορούμενου και δηλώνοντας την ιδιότητά τους, ζήτησαν από τον αξιωματικό και τον γιο του να ανοίξουν την πόρτα της πολυκατοικίας. Κάτι που δεν έγινε. Όταν οι αδιάφθοροι μπήκαν στην πολυκατοικία εντόπισαν σε χώρο κοντά στο σπίτι του, πεταμένο το λευκό φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα που είχε δώσει το θύμα εκβιασμού.