Δίνεται λύση στο θέμα της ύδρευσης για τον δήμο Μαλεβιζίου αφού πλέον αντλείται νερό από τον Αλμυρό ποταμό.

Για ιστορική στιγμή έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας: «Ιστορική μέρα για τον δήμο μας. Η αξιοποίηση της πηγής του Αλμυρού ποταμού έγινε πράξη. Σήμερα, αντλήσαμε για πρώτη φορά νερό από την πηγή και το οδηγήσαμε στην αφαλάτωση.

Η δοκιμαστική λειτουργία της σύνδεσης με τον Αλμυρό ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μετά από πολύμηνη επίπονη προσπάθεια καταφέραμε να αδειοδοτήσουμε περιβαλλοντικά το έργο και να κάνουμε πραγματικότητα την αξιοποίηση του Αλμυρού με όρους σεβασμού στο περιβάλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Καθημερινά πλέον 3.000 κυβικά μέτρα νερό θα καταλήγουν στις μονάδες αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου και κατ’ επέκταση τα δίκτυα ύδρευσης στον δήμο Μαλεβιζίου.

Το πρωί στον Αλμυρό έγινε η πρώτη δοκιμαστική παροχή νερού απευθείας από τις πηγές του ποταμού προς τις δεξαμενές της ΔΕΥΑΜ και από εκεί προς τη μονάδα αφαλάτωσης μέσω του δικτύου που έχει ολοκληρωθεί.

Για πρώτη φορά η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τον δήμο, θα τροφοδοτεί την μονάδα της αφαλάτωσης απευθείας από την πηγή του Αλμυρού ποταμού με 3.000 κυβικά μέτρα νερού και όχι από γεωτρήσεις.

Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση κόστους για τη ΔΕΑΥΜ, καθώς δεν θα έχει την επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους για την άντληση νερού και ταυτόχρονα την εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.