Ο τραυματισμός του Ντίνου Μήτογλου τον έθεσε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου και πλέον η Ελλάδα θα πορευτεί με 11 παίκτες στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο διεθνής φόργουορντ σε δηλώσεις του περιέγραψε το πως τραυματίστηκε και ανέφερε το πόσο απογοητευμένος είναι από αυτή την εξέλιξη.

Για τα συναισθήματά του: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την Εθνική. Με πονάει κυρίως επειδή αυτό γίνεται δύο μέρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Κάναμε όλοι ένα μήνα προετοιμασία, έχουμε δώσει όλοι τα πάντα. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός».

Για το πώς τραυματίστηκε: «Πριν από δύο μέρες, στην προπόνηση, δέχθηκα μία δυνατή πάσα. Βρήκε η μπάλα το μικρό δάκτυλο, έκανε μία περίεργη κίνηση. Πόνεσα. Δεν κατάλαβα πόσο πόνεσα γιατί έπαιζα. Έκανα ακτινογραφία, που έδειξε ότι έχω ρωγμώδες κάταγμα.

Με πονούσε μετά. Πόνος υπήρχε, αλλά εφόσον είχαμε την δυνατότητα να το δοκιμάσουμε – γιατί η ακτινογραφία ήταν απόγευμα – χρησιμοποίησα δύσκολα το αριστερό χέρι. Μίλησα και με την ομάδα και πήραμε την απόφαση να μην πάρουμε το ρίσκο.

Έκανα ακόμα μία προπόνηση μετά τον τραυματισμό, γιατί η ακτινογραφία ήταν απόγευμα. Είχα ενοχλήσεις για 15-20 λεπτά και αρκετό πόνο».

Για τη διαδικασία που ακολούθησε ο ίδιος: «Προφανώς με το που έγινε αυτό δεν σκέφτηκα και δεν έπραξα τίποτα από μόνος μου. Μίλησα με τον γιατρό της ομάδας και τον γιατρό του Παναθηναϊκού. Φυσικά δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν περνάει από το χέρι μου.

Έχω περάσει και χειρότερα. Η υγεία ενός αθλητή είναι το Νο1. Θεωρώ πως όταν κάτι αφορά την υγεία ενός παίκτη, τότε πρέπει να κάνει ό,τι αποφασίσουν οι γιατροί».

Για τις σκέψεις του: «Σίγουρα στεναχωριέμαι. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε τώρα. Δεν με ενδιαφέρει ο εαυτός μου, πιο πολύ στεναχωρήθηκα για την ομάδα και τον προπονητή, επειδή δεν μπορώ να βοηθήσω».

Για το πώς θα καλυφθεί το κενό του: «Φυσικά ο καθένας θα προσπαθήσει να δώσει το 110% τώρα. Όλοι πρέπει να κάνουν μία προσπάθεια. Ειδικά αύριο, από τον πρώτο αγώνα, να μπούμε δυναμικά. Επιστρέφω την Κυριακή στην Ελλάδα».