Έκλεισαν προσωρινά, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» λόγω της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Απαγόρευση συγκέντρωσης

Η Αστυνομία προχώρησε σε απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε εξαγγελθεί για το απόγευμα της Παρασκευής στην Ομόνοια από μέλη του «Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Κασμίρ» λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

«Η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή από τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνάθροισης» επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης η οποία έχει εξαγγελθεί την 25-8-2023 και ώρα 17:00 στην Πλατεία Ομονοίας, από μέλη του “Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Κασμίρ” λόγω της επίσκεψης στη χώρα μας του πρωθυπουργού της Ινδίας, στο αστικό δίκτυο που περικλείει την περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομία Αθηνών κατά το χρονικό διάστημα από 00.00 της 25-08-2023 έως και την 23:59 της 25-08-2023.» Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή από τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνάθροισης».

Η διαμάχη για το Κασμίρ

Η περιοχή του Κασμίρ, που ανήκει στην Ινδία, είναι βασικό ζήτημα έντασης στις σχέσεις με το Πακιστάν, αλλά και της Ινδίας με την Κίνα.

Η σύγκρουση ξεκίνησε μετά τον διαμελισμό της Ινδίας το 1947, καθώς τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν διεκδικούσαν το σύνολο του πρώην πριγκιπικού κράτους του Τζαμού και Κασμίρ.

Οι δύο χώρες έχουν κάνει τρεις φορές πόλεμο, ενώ έχουν γίνει και αρκετά θερμά επεισόδια.