Για τις έρευνες που γίνονται για εμπρησμούς στις περιοχές που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές, τον απολογισμό που έχει γίνει μέχρι στιγμής για τις καταστροφές, αλλά και για το αν υπάρχουν ευθύνες, μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης απάντησε στην έντονη κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση».

Κατά τα λοιπά, ανέφερε ότι έχουμε συνολικά 155 κατεστραμμένα κτίσματα σε όλη την επικράτεια, όχι μόνο σπίτια αλλά και επιχειρήσεις και εργοστάσια, και διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα αποκατασταθούν.

Αναφορικά με τη φωτιά στην Πάρνηθα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για εμπρησμό» και επανέλαβε: «Μιλάμε για σοβαρότατες ενδείξεις».

«Δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση»

Παράλληλα, τόνισε πως έχουμε σε 1,5 μήνα πάνω από 100 προσαγωγές και συλλήψεις, με πάνω από τις μισές να αποτελούν εμπρησμούς με δόλο.

«Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο», είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας πως «αυτοί που βάζουν τις φωτιές είναι εγκληματίες των χειρότερων εγκλημάτων. Μερικές φορές, η αμέλεια είναι πλέον δύσκολο να διακριθεί από τον δόλο, ειδικά όταν υπάρχουν προειδοποιήσεις».

Κάνοντας έναν απολογισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι πυροσβέστες και εναέρια μέσα, αλλά τόνισε επίσης ότι «είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός».

«Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε πως δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης το σοβαρό ζήτημα των πυρκαγιών.

«Ως προς την αποκατάσταση των πληγέντων αυτή θα συνεχιστεί. Χρόνο με το χρόνο, το σχέδιο θα είναι πιο οργανωμένο και ο πρωθυπουργός, όπως βγήκε μπροστά, θα το ξανακάνει. Ποτέ δεν έχει κρυφτεί από την ευθύνη. Θα έχουμε απολογισμό και αυτά που πρέπει θα διορθωθούν και θα γίνει το καλύτερο δυνατόν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.