Τουλάχιστον τρεις ενέργειες εμπρησμού με δράστη τον 45χρονο που συνελήφθη σήμερα στον Αυλώνα ταυτοποιήθηκαν από την προανάκριση της Αστυνομίας ενώ ιδιαίτερα επιβαρυντικά ήταν και τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία στο σπίτι του 45χρονου βρέθηκαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Δείτε τα ευρήματα στο σπίτι του 45χρονου

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι «η Ελληνική Αστυνομία, σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές».

Στο πλαίσιο σήμερα, στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης πολλαπλών εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Όπως επισημαίνεται μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

«Συγκεκριμένα, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρείς ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες»

Καταλήγοντας επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες, συνδράμοντας το Πυροσβεστικό Σώμα όπου χρειάζεται και όπου της ζητείται, με βασικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.