Στην προσαγωγή των αυτόκλητων και επικίνδυνων πολιτοφυλάκων που «συνέλαβαν» και βασάνισαν μετανάστες, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Στο εν λόγω βίντεο ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατά κλειδωμένους 13 μετανάστες, συριακής, και πακιστανικής καταγωγής.

Στο βίντεο ακούγεται το ρατσιστικό του παραλήρημα βίας, κατά το οποίο καλεί σε πογκρόμ κατά των μεταναστών, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τις φωτιές.

«Εχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Ανοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Ανοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε πούστη, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 215 κομμάτια τα μπάσταρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά», ακούγεται μεταξύ άλλων να λέει στο βίντεο και καλεί τον κόσμο να οργανωθεί. «Βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν» συνεχίζει να λέει στο βίντεο.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι μαζί με τον ιδιοκτήτη του οχήματος προσήχθησαν και κρατούνται δύο ακόμα ημεδαποί οι οποίοι φέρονται να τον βοηθήσαν. Και οι τρεις παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Το βίντεο αυτό δεν είναι ένα «μεμονωμένο περιστατικό»

Τις τελευταίες μέρες στο Έβρο κυκλοφορούν από διάφορες πλευρές και κυρίως από ακροδεξιούς κύκλους ότι για τις πυρκαγιές ευθύνονται οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο που περνούν τα σύνορα, δημιουργώντας ένα πολύ αρνητικό κλίμα σε βάρος τους.

Ούτε είναι – δυστυχώς – τυχαίο ότι υπήρξαν πλήθος ρατσιστικά σχόλια για την τραγωδία με τους 18 απανθρακωμένους μετανάστες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, που περίπου επιχαίρουν για το γεγονός.