Στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στη Ζάκυνθο για προστασία νυχτερινών κέντρων κι αλλα αδικήματα φέρεται να εχει προχωρήσει -όπως αποκαλύπτει το in- τις τελευταίες ώρες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κεντρικό πρόσωπο στον σχετικό έλεγχο είναι διοικητής τοπικής υπηρεσίας, ενώ στο «στόχαστρο» έχουν βρεθεί 5-6 ακόμη αστυνομικοί που φερεται να προσέγγιζαν με το αζημίωτο ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων στην πόλη της Ζακύνθου, στον Λαγανά κι αλλού, προκειμένου να τους ειδοποιούν –όπως έχει δηλωθεί- για αστυνομικούς ελέγχους ή να μην τους προσεγγίζουν ποινικοί για εκβιάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι «αδιάφθοροι» προχώρησαν σε άρση απορρήτου κινητών των υπόπτων αστυνομικών.

Επίσης αρχικές πληροφορίες για την αναφερόμενη δράση του κυκλώματος των επίορκων αστυνομικών συγκεντρώθηκαν από την παρουσία –τον περασμένο Ιούλιο- κλιμακίου της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής στο συγκεκριμένο νησί των Επτανήσων οπότε υπήρξαν κι επαφές με επιχειρηματίες του νησιού.

Σημειώνεται ότι την τελευταία 15ετία έχουν αναδειχθεί κι άλλες σοβαρες υποθέσεις διαφθοράς στην Ζακυνθο όπως κι η συνεργασία αστυνομικό με τοπικές εγκληματικές οργανώσεις, μερικές από τις οποίες έχουν διαπράξει και «συμβόλαια θανάτου».