Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στον Προφήτη Ηλία στα Ψαχνά Ευβοίας.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ήχησε μήνυμα του 112 για εκκένωση στη Βόρεια Αρτάκη.

Παράλληλα μήνυμα από το 112 ήχησε νωρίτερα στα κινητά των κατοίκων στα Ψαχνά για να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ψαχνά‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προφήτη Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας.

Επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, οι φλόγες κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις στα Ψαχνά, ενώ παράλληλα απειλούνται τα πρώτα σπίτια.

«Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κατάσταση είναι τρομακτικά δύσκολη. Μπροστά βρέχει φωτιά, οι άνεμοι είναι πολύ δυνατή και η ατμόσφαιρα πολύ ξερή», είπε στο evima.gr ο διοικητής της πυροσβεστικής Κώστας Ψαρρός.

Στα σημεία επιχειρούν πυροσβέστες από την Χαλκίδα και το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ψαχνών υπό τις οδηγίες του διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Εύβοιας κ. Ψαρού και του διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας κ. Μαυρίδη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: