Κρίσιμη είναι η κατάσταση με τη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στα Ψαχνά της Εύβοιας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διφύων – Μεσσαπίων. Η φωτιά συνεχίσει να καίει ό,τι βρίσκει μπροστά της, απειλεί κατοικημένες περιοχές και δίνεται μάχη να μπει στο δάσος, κινούμενη προς Βατώντα.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Προφήτη Ηλία πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και από κει πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η μάχη αυτή την ώρα δίνεται για να μην προχωρήσει προς τον Βατώντα το μέτωπο της φωτιάς καθώς εκεί υπάρχει δάσος και από τη στιγμή που η φωτιά μπει μέσα στο δάσος, τα προβλήματα θα γίνουν αξεπέραστα.

«Η φωτιά συνεχίζει προς το Βατώντα και προς Αρτάκη χωρίς όμως να έχει φτάσει στο δάσος. Η κατάσταση είναι κρίσιμη» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διφύων-Μεσσαπίων.

«Έχει κάψει εκτάσεις αλλά όχι σπίτια και εγκαταστάσεις. Είναι μακριά από σπίτια, αλλά παίρνουμε μέτρα. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και οι προσπάθειές όλων είναι μεγάλες. Περιμένουμε ενίσχυση σε εναέρια που αυτή την ώρα έφυγαν και πήγαν για ανεφοδιασμό» προσθέτει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο evima κάτοικοι της περιοχής, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, το μέτωπο επεκτείνεται σε μεγάλες εκτάσεις και πλέον η απειλή για τα πρώτα σπίτια είναι άμεση.

Μηνύματα του 112 για Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη

Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μηνύματα από το 112 που τους ζητά να εκκενώσουν την περιοχή. Το πρώτο μήνυμα ζητά από τους κατοίκους που βρίσκονται στα Νότια Ψαχνά να κινηθούν και να μετακομίσουν στα Ψαχνά, ενώ στους άλλους που βρίσκονται προς την πλευρά της Βόρειας Αρτάκης τους ζητά να κινηθούν προς Αρτάκη.

Καπνοί κάλυψαν Βασιλικό και Χαλκίδα

Την ίδια στιγμή, πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει το Βασιλικό, ένα τμήμα της Χαλκίδας, όπως επίσης και ένα μεγάλο τμήμα από την Αρτάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες, με 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, όπως επίσης μετέχουν και 19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα, εθελοντές της περιοχής και μηχανήματα των ΟΤΑ.

Σε ετοιμότητα πλωτό του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στην Αρτάκη για την απομάκρυνση πολιτών

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκεται ένα πλωτό του Λιμενικού ένα περιπολικό όχημα και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή Αρτάκη Ευβοίας προκειμένου να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών αν χρειαστεί λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στα Ψαχνά.