Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στο Βέλγιο όπου θα αντιμετωπίσει σήμερα (17/8 και ώρα 21:00) τη Γκενκ στη ρεβάνς του υπέρ του 1-0 στο Καραϊσκάκης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι που έδειξαν πως έχουν τον τρόπο να μπλοκάρουν τη Γκενκ, έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στη φάση των playoffs της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσουν την Τσουκαρίτσκι, ενώ σε περίπτωση που αποκλειστούν από τους Βέλγους, κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο των playoffs του Conference League την Άδανα Ντεμίρσπορ που έχει σαφές προβάδισμα επί της Όσιγιεκ την οποία νίκησε με 5-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς.

Ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει την ίδια διάθεση, πάθος και μαχητικότητα που έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι. Αυτά σε  συνδυασμό με τα περισσότερα τρεξίματα που θα έχουν οι παίκτες του Μαρτίνεθ μια εβδομάδα μετά από το πρώτο ματς, θα φέρουν εκ νέου σε πλεονεκτική θέση τους ερυθρόλευκους που είναι σίγουρο πως θα βρουν τις φάσεις μπροστά από την εστία του Βάντεβοορτ.

Οι Πειραιώτες πηγαίνουν με καλή ψυχολογία στο ματς, με τον Ρέτσο, εκ των διακριθέντων του πρώτου ματς σε δηλώσεις του να κάνει λόγο όχι απλά για πρόκριση, αλλά για νίκη μέσα στο Βέλγιο, την ώρα που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την αρχική 11άδα δηλώνοντας πως δεν βιάζεται να κατασταλάξει ενόψει της αναμέτρησης.

Από την άλλη η Γκενκ που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ετοιμάζεται για ένα do or die παιχνίδι μπροστά στο κοινό της καθώς θέλει νίκη με ένα γκολ διαφορά για να πάει το ματς στην παράταση και νλικη με δύο γκολ διαφορά για προκριθεί αυτή εις βάρος του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός Χέινεν παραμενει τραυματίας και εκτός αποστολής, ενώ στη διάθεση του Βούτερ Βράκεν θα είναι οι Γκαλάρσα, Φαντέρα αλλά και ο Πέιντσιλ.