Σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο βρίσκεται η αναζήτηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, από τους Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν που πραγματοποίησαν την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, το έργο των αστυνομικών δυσκολεύει το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθαρό πλάνο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, της στιγμής που ο άτυχος 29χρονος δέχθηκε τη μαχαιριά στο χέρι.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Στα πλάνα που έχει στη διάθεσή της και αξιοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, φαίνεται ο 29χρονος Μιχάλης να κατευθύνεται προς τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού, αλλά και την ώρα που γυρίζει προς τα πίσω και δέχεται άλλο ένα χτύπημα αυτή τη φορά με κάποιο ρόπαλο ή καδρόνι.

Σε βίντεο που έχουν βγει στη δημοσιότητα, φαίνεται ο 29χρονος να βγάζει το κράνος που φορούσε και να ακουμπάει το χέρι του, να κατευθύνεται στο περίπτερο για να κρυφτεί πίσω από ένα ψυγείο με παγωτά και εκεί να καταρρέει λίγοι αργότερα.

Μη ικανό το DNA

Την ίδια ώρα, δεν φαίνεται να βοηθά το δείγμα DNA που ελήφθη από το σώμα του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ.

Το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες συγκρίνεται με τα αξιοποιήσιμα δείγματα των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Μαρίνος Αλειφέρης τα αποτελέσματα δεν είναι ικανά για να δείξουν το δράστη του δολοφονικού χτυπήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δείγμα DNA ελήφθη από το σώμα του Μιχάλη Κατσουρή αρκετές ώρες μετά το θάνατό του.

Το τατουάζ στο λαιμό

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και όλα τα βίντεο από τα κινητά των συλληφθέντων που κατασχέθηκαν αλλά και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Με ειδικό λογισμικό γίνεται επεξεργασία, καθαρίζουν τα πρόσωπα για να αποκαλυφθεί ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. οι αξιωματικοί που ερευνούν τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι Αρχές, φαίνεται η φιγούρα του ατόμου που έχει επιφέρει στον 29χρονο Μιχάλη το μοιραίο χτύπημα με το μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι ψηλός, εύσωμος, ενώ είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Εκεί που εστιάζουν οι αστυνομικοί είναι στο τατουάζ που είχε ο συγκεκριμένος άνδρας στο λαιμό του, αν και φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί από τους συλληφθέντες με τατουάζ στο λαιμό.