Ένα αμφιλεγόμενο μάθημα για τη σεξουαλική παρενόχληση σε ένα γυμνάσιο στη νότια Κίνα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Το σχολείο, που βρίσκεται στην πόλη Zhaoqing της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, πραγματοποίησε πέρυσι ένα μάθημα «εκπαίδευσης ψυχικής υγείας», το αντίστοιχο μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Κίνα, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης People’s Daily.

Αλλά, οι φωτογραφίες του διδακτικού υλικού άρχισαν να κυκλοφορούν μόλις αυτόν τον μήνα.

Στο υλικό, που δόθηκε στους μαθητές, σύμφωνα με το CNN, φαίνεται να γράφουν πως τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης «υποφέρουν επειδή ντύνονται προκλητικά και φλερτάρουν».

Προστίθεται πως «τα κορίτσια δεν πρέπει να φορούν διαφανή ή προκλητικά ρούχα και πρέπει να αποφεύγουν την επιπόλαιη συμπεριφορά».

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν οργή και δυσπιστία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να κατηγορούν τις συντηρητικές συμπεριφορές που, όπως είπαν, αντανακλούν τη βαθιά ριζωμένη ανισότητα των φύλων σε μια πατριαρχική κοινωνία.

«Ο δάσκαλος αυτής της τάξης έχει πρόβλημα» γράφει χρήστης του Weibo, με το σχόλιό του να παίρνει 19.000 likes.

Άλλοι, επισήμαναν τους κινδύνους της κατηγοριοποίησης των θυμάτων και τους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες συχνά στοχοποιούνται, ανεξάρτητα από το τι φορούν.

Η κατακραυγή ώθησε τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές να εκδώσουν ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο είναι αληθινές.

«Η διάλεξη περιείχε κάποιες ακατάλληλες εκφράσεις» ανέφερε η δήλωση αυτή, ενώ έκανε λόγο και για «παρεξήγηση».

Συμπληρωνόταν πως το προσωπικό είχε, πλέον, επιμορφωθεί και το σχολείο διατάχθηκε να αλλάξει τη στρατηγική του.

«Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο δεν ‘παρεξήγησαν’», έγραφε ένα σχόλιο. «Η τιμωρία είναι πολύ ήπια».