Την ώρα που σήμερα απολογούνται οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα κινητά των 104 συλληφθέντων (ένας Έλληνας δεν έχει ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες), τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας ενώ και το DNA που λήφθηκε από τους κατηγορούμενους αναμένεται να ρίξει φως στις έρευνες.

Τόσο ο Βασίλης Νουλέζας, δικηγόρος τριών εκ των Κροατών κατηγορουμένων όσο και ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση Έλληνα επιχειρηματία που έχει συλληφθεί για τα επεισόδια, υποστηρίζουν ότι υπάρχει βίντεο με τη στιγμή της δολοφονίας του Μιχάλη, στο οποίο μάλιστα φαίνεται η σωματική διάπλαση του δράστη.

«Το βίντεο είναι ξεκάθαρο, ψηλός και εύσωμος ο δολοφόνος του Μιχάλη»

Σύμφωνα με τον Βασίλη Νουλέζα, ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή είναι ένας άνδρας ψηλός και αρκετά εύσωμος.

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι σε θέση τώρα σε μια ώρα, σε μια ημέρα να βρει ποιος μαχαίρωσε τον Μιχάλη. Το βίντεο είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορώ να πω τα χαρακτηριστικά του, φαίνεται πάντως πως είναι ένας ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νουλέζας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Κούγιας: Στα νύχια του αείμνηστου Μιχάλη έχουν βρεθεί στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο

Και ο δικηγόρος του Έλληνα επιχειρηματία που είναι μεταξύ των 105 συλληφθέντων, Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζει ότι υπάρχει συγκλονιστικό βίντεο από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και μάλιστα ότι στα νύχια του 29χρονου έχει βρεθεί DNA από τρίτο πρόσωπο.

«Υπάρχει ένα συγκλονιστικό βίντεο, από το οποίο προκύπτει η στιγμή του χτυπήματος με το μαχαίρι στο αείμνηστο θύμα. Φαίνεται ο σωματότυπος, δεν φαίνεται το πρόσωπο γιατί είναι σκεπασμένο με κουκούλα. Είναι ένα βίντεο του χτυπήματος. Υπάρχει ένα βίντεο το οποίο είναι πραγματικά συγκλονιστικό το οποίο έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ.

Η Αστυνομία έχει όλα τα στοιχεία για να βρει τον δράστη. Στα νύχια του αείμνηστου Μιχάλη έχουν βρεθεί στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο. Στο σώμα του υπάρχουν στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο» υποστηρίζει ο κ. Κούγιας.

«Δεν έχει απολογηθεί κανείς για ανθρωποκτονία» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή, Χρήστος Μαυρομάτης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι προς το παρόν δεν έχει απολογηθεί κανένας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, σημειώνοντας ότι η επιλογή αυτή της ανακρίτριας δεν είναι τυχαία, καθώς δεν έχει ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία για να αποδώσει τη συγκεκριμένη κατηγορία.

«Η δικογραφία είναι θολή. Η δικογραφία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη.

Μέχρι στιγμής ένα δεδομένο: ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν συλληφθεί και απολογήθηκαν, έχουν απολογηθεί για άλλα αδικήματα και όχι για την ανθρωποκτονία. Δεν τους έχει αποδοθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Απολογήθηκαν για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, το αδίκημα των εκρήξεων. Δεν έχουν απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Αυτή η επιλογή που έκανε η κυρία ανακρίτρια, να μην αποδώσει σε κάποιον εκ των 105 αυτό το αδίκημα. Άρα υπάρχει ένα έλλειμμα.

Ευελπιστούμε, ευχόμαστε, για να ησυχάσει και η ψυχή αυτού του ανθρώπου, ο οποίος ήταν δίκαιος άνθρωπος και δεν θέλει να αδικήσει κανέναν, ότι η ανάκριση, τα DNA, άλλες ανακριτικές ενέργειες, η ανάλυσης του οπτικού υλικού, θα φωτίσουν ώστε να έχουμε και αυτό το αδίκημα στο τραπέζι.

Φανταστείτε να κλείσει η δικογραφία και ακόμα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να είναι κατά άγνωστου δράστη. Θα είναι τραγωδία για την ελληνική πολιτεία» είπε ο κ. Μαυρομμάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Χαρακτήρισε “όπλα” τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, αλλά και τα δείγματα DNA που έλαβαν από τους κατηγορουμένους οι ερευνητές, αλλά επανέλαβε ότι η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.