Θρήνος στην Ικαρία για την τραγωδία με θύμα τον 11χρονο γιο του Οδυσσέα Σταμούλη, ο οποίος πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στους Φούρνους.

«Το παιδί βγήκε πάνω, το πήρε ο αέρας γιατί είχε και θαλασσοταραχή. Κανένας δεν το πήρε χαμπάρι» δήλωσε στον Alpha o δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Δημήτρης Καρύδης.

Το παιδί έφυγε από το σπίτι του στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης και μία ώρα αργότερα άρχισε να τον αναζητά η γιαγιά του στην παραλία της Πλάκας. Όταν στις 17:00 το απόγευμα, ο 11χρονος δεν είχε εμφανιστεί, η μητέρα του επικοινώνησε με τον δήμαρχο και αμέσως σήμανε συναγερμός, με όλο το νησί να τον αναζητά.

«Ενημερώθηκαν οι Αρχές, βγήκαμε έξω και ψάχναμε, δυστυχώς δεν το βρήκαμε το παιδί. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να πούμε σε μια ομάδα εδώ συμπολιτών μας να πέσουν στη θάλασσα και να δουν μήπως το παιδί είναι πνιγμένο. Δυστυχώς το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα. Δυστυχώς ο Χρήστος μας, τον βρήκαμε πνιγμένο» συγκλονίζει ο κ. Καρύδης.

Λίγο μετά της 20:00 το βράδυ της Πέμπτης έβγαλαν το παιδί στην ακτή και όλοι παρακολουθούσαν παγωμένοι τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή.

«Το βγάλαμε έξω το παιδί, του κάναμε ΚΑΡΠΑ αλλά δυστυχώς το παιδί είχε φύγει. Πανικός. Όλοι κλαμένοι και με αγωνία, περιμέναμε μήπως γίνει κάποιο θαύμα. Δυστυχώς θαύμα δεν έγινε» λέει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Φούρνων Κορσεών, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές.

Στη Σάμο η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 11χρονου

Στη Σάμο μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 19.00 προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή η σορός του 11χρονου γιου του ηθοποιού, Οδυσσέα Σταμούλη που ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στους Φούρνους.

Η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει στη Σάμο, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του παιδιού.