Την ώρα που η χώρα είναι συγκλονισμένη από το χαμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, οι αποκαλύψεις για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας είναι συγκλονιστικές.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, από λογαριασμό που αναρτά υλικό από εκδρομές οργανωμένων οπαδών και επιθέσεις χούλιγκαν, φαίνονται καρέ – καρέ όσα εκτιλύχθηκαν την περασμένη Δευτέρα στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στα πλάνα φαίνονται οι κινήσεις των φιλάθλων της ΑΕΚ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το γήπεδο και οι οποίοι προετοιμάζονται για την έλευση των Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν, με το σκηνικό να μοιάζει με προσυμφωνημένο ραντεβού «θανάτου», μέσα στον αστικό ιστό της Νέας Φιλαδέλφειας βάζοντας σε κίνδυνο ζωές αθώων πολιτών και περιουσίες.

Οι κάμερες καταγράφουν τους οπαδούς της ΑΕΚ να περιμένουν τους «αντιπάλους» τους, κρατώντας αντικείμενα στα χέρια (ρόπαλα ή καδρόνια), ενώ μερικοί από αυτούς φορούν κράνη.

Παράλληλα, στην πορεία του βίντεο, λίγες στιγμές πριν εμφανιστούν οι Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν γίνεται και ρίψη μολότοφ.

Αμέριμνοι πολίτες ή προκαθορισμένο ραντεβού

Το σκηνικό που αποτυπώνεται στο βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι οι αλλοδαποί και ημεδαποί χούλιγκαν δεν βρήκαν αμέριμνους και ανυπεράσπιστους πολίτες έξω από την «Αγία Σοφία», αλλά άτομα που γνώριζαν το συγκεκριμένο ραντεβού και ήταν προετοιμασμένοι.

Στη συνέχεια, το βίντεο καταγράφει την άφιξη των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με φωτοβολίδες, ρόπαλα και μαχαίρια. Εκείνοι είναι που θα προκαλέσουν το θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά θα χάσει τη ζωή του.