Ένας 18χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στην Κάλυμνο, έπειτα από καταγγελία 16χρονης από τη Σουηδία για βιασμό.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το ανήλικο κορίτσι κατήγγειλε τον βιασμό της στις Αρχές καταθέτοντας ότι ο 18χρονος την εξανάγκασε σε ερωτικές πράξεις παρά τη θέλησή της, ενώ βρίσκονταν μαζί σε παραλία του νησιού την Τετάρτη.

Σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πάνω από 10 βιασμoί την ημέρα στην Ελλάδα

Ένα στα 24 περιστατικά βιασμών, εντός και εκτός των «οικιακών» τειχών, καταγγέλλεται στις αστυνομικές αρχές. Περίπου 4.000 βιασμοί, σεξ χωρίς συναίνεση, διαπράττονται ετησίως στη χώρα μας, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, δηλαδή περίπου 10 κατά μέσο όρο την ημέρα, ωστόσο περίπου 200 καταγγέλλονται ετησίως στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Αυτά είναι μερικά από τα σοκαριστικά στοιχεία για τους βιασμούς στην Ελλάδα,.

Από το σύνολο των βιασμών που διαπράττονται, το ποσοστό που καταγγέλλεται κυμαίνεται μεταξύ 7%-10%, ενώ ίδιο είναι το ποσοστό που φθάνει στο ακροατήριο, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Από το 2010 έως το 2020, δηλαδή ένα χρονικό διάστημα 11 χρόνων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν καταγραφεί 1.781 περιπτώσεις βιασμών, 792 απόπειρες, με 2.377 θύματα γυναίκες και 298 άνδρες, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 1.618 από αυτούς. Όμως, αστυνομικοί και ιατροδικαστές έχουν ενδείξεις που τους οδηγούν στην εκτίμηση πως ο αριθμός το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχεται σε τουλάχιστον 45.000

Η Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., συνδέσμους με υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, έχει τους χαμηλότερους δείκτες καταγεγραμμένων βιασμών και καταγγελιών στην Ευρώπη.