Μια σπαρακτική ανάρτηση έκανε ο καρδιολόγος του «Ερυθρού Σταυρού» που κλήθηκε να φροντίσει τη μητέρα του 29χρονου Μιχάλη, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά την επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γιάννης Τσιαφούτης, επεμβατικός καρδιολόγος, διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής κλινικής στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ., ήταν αυτός που ανέλαβε μαζί με συναδέλφους του τη χαροκαμένη μητέρα του 29χρονου, η οποία μόλις έμαθε τα τραγικά νέα του θανάτου του γιου της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος.

Μιχάλης Κατσουρής: Το απόγευμα η κηδεία του

Νέα Φιλαδέλφεια: Έφτασε η ώρα των απολογιών για τους κατηγορούμενους

Στην ανάρτησή του, ο γιατρός αναφέρει  ότι για δύο μέρες είχε ασθενή του την μητέρα του 29χρονου Μιχάλη, γράφοντας χαρακτηριστικά «Ντράπηκα να την κοιτάξω». Παράλληλα μεταφέρει όσα είπε η γυναίκα στους γιατρούς λίγο πριν την κηδεία του παιδιού της: «πρέπει να βγω (από το νοσοκομείο)… Εχω να ταχτοποιήσω…».

«Ντράπηκα να την κοιτάξω…»

Στην ανάρτησή του ο γιατρός γράφει:

«Ντράπηκα να την κοιτάξω… η μάνα του Μιχαλη ήταν ασθενής μου για δυο μέρες μετά από τόσο στρες… εχθές που ήρθαμε λίγο πιο κοντά δεν μπόρεσα να πω πολλά… πρέπει να βγω, έχω να ταχτοποιήσω μου είπε..

ήθελα να της ζητήσω συγγνώμη… ίσως είχαμε βρεθεί κοντά σε κάποιο γήπεδο…

της έκανα εξιτήριο, είχε να ταχτοποιήσει… ντροπή μόνο για όλους…».

Το θανατηφόρο τραύμα

Η αιτία θανάτου του Μιχάλη, είναι το ένα και μοναδικό τραύμα που κατάφεραν οι χούλιγκαν στο χέρι, στον πήχη, το οποίο φαίνεται να προκλήθηκε κατά την προσπάθειά του να αμυνθεί, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Το ένα και μοναδικό μοιραίο χτύπημα πιθανόν να προκλήθηκε από μαχαίρι τύπου κάραμπιτ. Όπως εκτιμάται ο 29χρονος, ξεψύχησε μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς ανίχνευσε και χτυπήματα στα χέρια από την προσπάθεια του νέου να προστατευθεί από τη μανία των χούλιγκαν.