Επείγουσα έκκληση του δημάρχου Κάσου για την κάλυψη των δομών Υγείας του Νησιού με ιατρικό προσωπικό, μέσω επιστολής που έστειλε στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλο, στον υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Παππά και στους Ββλευτές του νομού Δωδεκανήσου ζητώντας την παρέμβασή τους για την άμεση κάλυψή τους.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι προκύπτει επιτακτική ανάγκη παρέμβασή σας για τη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού στο ΠΠΙ Κάσου καθώς λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης και γενικότερα της αύξησης του πληθυσμού του νησιού οι υπηρεσιακές ανάγκες του ΠΠΙ Κάσου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Μετά και την κένωση των δυο θέσεων ιατρών ενός ειδικότητας και ενός επιπλέον αγροτικού όπως αυτές προβλέπονται στο ΟΕΥ του ΠΠΙ Κάσου, σήμερα υπεύθυνη για την περίθαλψη 4.000 κατοίκων είναι μια αγροτική γιατρός η οποία υποχρεούται να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα με τον φόρτο εργασίας της καθημερινά να αυξάνεται.

Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης του ΠΠΙ Κάσου και παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την πλήρη κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του ιατρείου του νησιού μας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in, γιατροί έμπειροι που παραθερίζουν στο νησί προσφέρουν αυτή την περίοδο αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους όπου παραστεί ανάγκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in στο νησί μέχρι πρότινος υπηρετούσε και άλλη μια αγροτική γιατρός η οποία όμως έφυγε δυο ημέρες πριν και ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί.