Με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα το πρωί, Κυριακή στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο Σοφό Ασπροπύργου «ρίχτηκαν» τα εναέρια μέσα κατάσβεσης και συγκεκριμένα τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν από εχθές οπότε και ξέσπασε εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες του ΟΤΑ.

Σήμερα η εικόνα της φωτιάς, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι καλύτερη από χθες ενώ προηγήθηκε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδιναν αδιάκοπα ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα η πυροσβΕστική αναφέρει ότι η φωτιά δεν έχει την ίδια δυναμική που είχε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου.

Ωστόσο και παρά τη βελτίωσΗ της κατάστασης όσον αφορά τη δυναμική της υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες τις οποίες δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο από χθες επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άμεσα πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζιά στην περιοχή Κορρησία Κέας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 22.20 το βράδυ και τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Κέας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό έξι περιφέρειες

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Κυριακή 6 Αυγούστου, σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο (6/8) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου