Νέος συναγερμός έχει σημάνει στον Ασπρόπυργο, όπου μετά τη φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης, ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Σοφό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική. η φωτιά κινείται προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για τον λόγο αυτό μέχρι και αυτή την ώρα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό), ενώ στο έδαφος επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, εκ των οποίων οι 30 πυροσβέστες είναι Ρουμάνοι με 4 οχήματα

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Νωρίτερα, γύρω στις 16:30 ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Λάκκα Κατσαρή, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Φωτιές σε Ξάνθη και Λάρισα

Την ίδια στιγμή, φωτιές έχουν εκδηλωθεί σε Ξάνθη και Λάρισα.

Στην Ξάνθη, στην περιοχή Μαγγάνων επιχειρούν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, όπως και τέσσερα εναέρια μέρα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Στη Λάρισα, η φωτιά καίει σε δασική έκταση στα Φάρσαλα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό έξι περιφέρειες

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Κυριακή 6 Αυγούστου, σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο (6/8) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου)