Μετά τον παρατεταμένο καύσωνα μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, η κακοκαιρία «Petar» επελαύνει τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου, δημιουργώντας προβλήματα κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά ενώ αναμένεται να πλήξει και Καστοριά και τα ορεινά των Γρεβενών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις, οι οποίες, μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια.

Σύμφωνα με το ekefalonia.gr, προκάλεσαν πτώση λάσπης και φερτών υλικών και έκλεισαν προσωρινά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο δρόμο Αργοστόλι Φισκάρδου, λίγο μετά τον Αγκώνα.

Διεκόπη επίσης η κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από τα Διβαράτα στον Μύρτο λόγω φερτών υλικών σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου του νησιού.

Απεγκλωβίστηκαν 10 τουρίστες από παραλία της Κέρκυρας

Η κακοκαιρία «Petar» σαρώνει από το μεσημέρι του Σαββάτου την Κέρκυρα με καταιγίδες και χαλάζι. Ομάδα δέκα τουριστών εγκλωβίστηκε εν μέσω καταιγίδας στο Πόρτο Τιμόνι και χρειάστηκε να κινητοποιηθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα.

Τελικά, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και αυτήν την ώρα μεταφέρονται στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Μηνύματα του 112 σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία

Έντονα είναι τα φαινόμενα και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας όπου εστάλη μήνυμα από το 112 το οποίο προειδοποιούσε για ισχυρές καταιγίδες.

Το ίδιο συνέβη σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Καστοριά, Κοζάνη και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Αχαΐας.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.