Στον θρήνο και στη θλίψη βυθίστηκε η Ρόδος καθώς εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κοιμητήριο του Αγίου Λάζαρου στον Αρχάγγελο, για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον 40χρονο εθελοντή πυροσβέστη, Γιώργο Χατζηνικόλα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 και «ράγισαν καρδιές» κατά τη διάρκεια της κηδείας του, με τραγικές φιγούρες την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς, αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά που άφησε πίσω του ο 40χρονος εθελοντής.

Ο 40χρονος είχε καταγωγή από τον Αρχάγγελο Ρόδου και διέμενε στο χωριό Πυλώνα με τη γυναίκα του και τα δυο τους μικρά παιδιά.

Τις ημέρες που είχε ξεσπάσει η φωτιά στη Ρόδο, ο 40χρονος ήταν ένας από τους χιλιάδες Ροδίτες, που έδωσαν σκληρή μάχη επί 10 μέρες στο μέτωπο της φωτιάς, παλεύοντας μέρα και νύχτα για να την περιορίσουν.

Ο άτυχος εθελοντής το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονη δύσπνοια αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Διενεργήθηκε η νεκροψία από τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας

Σήμερα, Παρασκευή (4/8) διενεργήθηκε έλεγχος στο πλαίσιο της νεκροψίας νεκροτομής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας από τεχνικό σύμβουλο που όρισε η οικογένεια και τα αποτελέσματα αυτού αναμένεται να γνωστοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση εργαστηριακών εξετάσεων.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr πό τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής από την ιατροδικαστική υπηρεσία διαπιστώθηκαν παθολογικά αίτια τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Υπήρχε ειδικότερα ένα οίδημα στο πόδι του το οποίο πιθανολογείται ότι προκάλεσε εσωτερικά φλεγμονή που ερευνάται αν ήταν τελικώς μοιραία ενώ ταυτόχρονα ερευνάται αν έτυχε της προβλεπόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία με δεδομένο ότι ο θάνατος επήλθε 10 μέρες μετά τη φωτιά έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, καπνών κλπ.

Αναμένονται ωστόσο οι σχετικές διαπιστώσεις και του τεχνικού συμβούλου προκειμένου να διευκρινιστεί αν υπήρξε οίδημα και υγρό στους πνεύμονες και η γενεσιουργός αιτία αυτού.

Στη συνέχεια θα ενημερωθεί επισήμως η οικογένεια, ενώ το πόρισμα θα κατατεθεί και στην εισαγγελία Ρόδου, για να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Δούλευε σε ξενοδοχείο και το βράδυ πήγαινε στη φωτιά

«Εγώ σαν γονιός θέλω να βρεθεί η αιτία που έφυγε το παιδί μου. 39 χρονών παιδί, δύο μέτρα ήταν. Ο τρόπος του, ο χαρακτήρας του, η αγάπη του στους γονείς του. Ερχόταν και φώναζε από το δρόμο ‘Μάνα ήρθα!’. Τρεις παρά δέκα χτυπάει το κινητό. Μου λέει ‘συμπέθερε φύγε γιατί ο Γιώργος δεν είναι καλά’. Και μέχρι να πάω ήταν πεθαμένο το παιδί μου. Καλός οικογενειάρχης με δύο παιδιά, τα πάντα. Εργατικός. Δούλευε σε ξενοδοχείο και το βράδυ πήγαινε στη φωτιά. Δέκα μέρες αυτή η ζωή ήταν. Του λέγαμε να ξεκουραστεί γιατί είχε όλη τη σεζόν μπροστά του. ‘Ρε μπαμπά, προηγείται να σώσουμε τον κόσμο και μετά η δουλειά’ έλεγε» είπε με σπασμένη φωνή πατέρας του εθελοντή πυροσβέστη, μιλώντας στο Star.

Υιοθέτησε τα παιδιά του 40χρονου το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Μετά από πρόταση του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, η περιφέρεια και το περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισαν να υιοθετήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου τα δύο ανήλικα παιδιά του αδικοχαμένου εθελοντή ανεξαρτήτως αποτελέσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την απόφαση η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει οικονομικά με το ποσό των 2000 ευρώ μηνιαίως την οικογένεια του εκλιπόντος.