Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε την Πέμπτη έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κουίνς, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 άνθρωποι να τραυματιστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.

Κανείς από τους τραυματισμούς δεν χαρακτηρίζεται σοβαρός, υπογραμμίζει η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Σε εικόνες που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα φαίνεται ότι τα εκτροχιασμένα βαγόνια παρέμειναν όρθια και δεν ανατράπηκαν.

Στις εικόνες φαίνονται επίσης οι πυροσβέστες να μεταφέρουν επιβάτες από το εκτροχιασμένο τρένο στο τρένο διάσωσης, χρησιμοποιώντας μια μικρή πλατφόρμα για να συνδέσουν τα δύο.

«Πρόκειται για μια πολύπλοκη και επικίνδυνη επιχείρηση, αλλά μπόρεσαν να πιάσουν γρήγορα δουλειά», δήλωσε η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, Laura Kavanagh. «Κατάφεραν να βγάλουν όλους τους επιβάτες από το τρένο και να τους μεταφέρουν σε άλλη τοποθεσία».

Όπως μεταδίδει το δίκτυο CBS, Από τα 13 άτομα που νοσηλεύτηκαν, δύο είχαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Άγνωστα τα αίτια του ατυχήματος

Τα αίτια του σιδηροδρομικού ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων του Λονγκ Άιλαντ (LIRR) αναφέρει πως οι αμαξοστοιχίες του συνεχίζουν τα δρομολόγια, παρακάμπτοντας όμως τους σταθμούς Χίλσαϊντ, Χόλις και Κουίνς Βίλατζ.

Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα εισιτήριά τους σε λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ των συγκεκριμένων σταθμών, όπως έγινε γνωστό.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, ανέφερε ότι ενημερώνεται σε τακτική βάση από τους συνεργάτες της σχετικά με το σιδηροδρομικό ατύχημα.