Δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο καλαθοσφαιριστής, Νίκος Παππάς, καθώς η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, αποφασίστηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην στηρίξει τον καλαθοσφαιριστή ως υποψήφιο για τον Δήμο της Αθήνας.

Η υποψηφιότητα Παππά απορρίφθηκε με 25 ψήφους κατά, 14 υπέρ και 1 λευκό.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε πως ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ. θα είναι ένας εκ των Κώστα Ζαχαριάδη και Νίκου Φίλη και θα αποφασιστεί με ψηφοφορία που διεξαχθεί στη συνέχεια.

Επίσης, δεν «προχώρησαν» ούτε οι προτάσεις για τους Κώστα Τσουκαλά και Όλγα Μπαλαούρα.

Ποιες Περιφέρειες «έκλεισαν»

Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί τα πρόσωπα που θα στηρίξει το κόμμα σε οκτώ περιφέρειες. Συγκεκριμένα αφορούν στην Ήπειρο, όπου το χρίσμα δόθηκε στον πρώην βουλευτή Γιάννη Στέφο, στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, στην Κρήτη στον πρώην ευρωβουλευτή και δήμαρχο του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου, Σπύρο Δανέλλη, στη Δυτική Μακεδονία τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου, στη Στερεά Ελλάδα με τον Απόστολο Γκλετσο, τη  Χρύσα Καραγιάννη για το Νότιο Αιγαίο και τον Μανώλη Μάκαρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.