Επίθεση από καρχαρία δέχθηκε σκάφος που κινείτο στα ανοιχτά του Palm Beach σύμφωνα με βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα και κόβει την ανάσα.

Την «μοναδική» αυτή στιγμή κατέγραψε ψαράς με το drone του, όταν έντρομος είδε καρχαρία και κάποια μεγαλόσωμα ψάρια, να πλησιάζουν το σκάφος φίλου του.

Οι καρχαρίες αφού πλησιάσαν το σκάφος, όρμηξαν πάνω του με δύναμη και το χτυπούσαν επαναλαμβανόμενα.

Ο Josh Jorgensen, που κάνει παραγωγές με βίντεο για γνωστό κανάλι στο Youtube, δημοσίευσε το βίντεο με την επίθεση του καρχαρία στο σκάφος του φίλου του Carl Torresson.

«Πετούσα το drone μου στην παραλία και εντόπισα δύο ψάρια cobia – τα μόνα σωζόμενα του γένους Rachycentron και της οικογένειας Rachycentridae, και μοιάζουν με βασιλόψαρα – να κολυμπούν με έναν ταυροκαρχαρία», είπε ο Josh Jorgensen, σε βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στο διαδίκτυο.

«Τα ψάρια cobia είναι τα πιο γευστικά ψάρα στον ωκεανό. Έτσι κάλεσα τον φίλο μου Carl να βγει στα ανοιχτά και να προσπαθήσει να τα πιάσει. Ακολουθούσα με το drone το σκάφος του και ξαφνικά ο καρχαρίας επιτέθηκε στις μηχανές του σκάφους», συνέχισε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο καρχαρίας δεν σταμάτησε στην μία φορά αλλά συνέχισε να ορμά στο σκάφος, η μηχανή του οποίου υπέστη ζημιές. Το σκάφος μάλιστα, ταρακουνήθηκε πάρα πολύ από την ορμή με την οποία έπεφτε πάνω ο καρχαρίας.

Το μεγαλόσωμο ψάρι επιτέθηκε στο σκάφος συνολικά 8 φορές ενώ ο καπετάνιος παραδέχθηκε πως «δεν σκέφτηκα ότι ένας καρχαρίας μπορεί να ταρακουνήσει τόσο ένα πλοίο. Το σκάφος έτρεμε σαν μία σακούλα ποπ κορν. Έτρεμα όπως όταν γίνεται στν περίπτωση ενός σεισμού. Αναρωτιόμουν: «Τι γίνεται;». Πήγα πίσω και συνειδητοποίησα ότι ήταν ένας καρχαρίας που το έκανε και σκέφτηκα πως μοιάζει με σκηνή βγαλμένη από τα Universal Studios», ανέφερε ο Torresson.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

View this post on Instagram

A post shared by BlacktipH (@blacktiph)

Μόλις ο Torresson επέστρεψε στην ακτή, είδε την ζημιά που υπέστη η μηχανή του σκάφους του.

«Δεν περιμέναμε τέτοια ζημιά επιστρέφοντας στην αποβάθρα. Η μεσαία μηχανή καταστράφηκε. Τα πτερύγια αντιστάθμισης έσπασαν, ωστόσο το πλοίο δεν καταστράφηκε, αλλά χρειάζεται επισκευή. Η μηχανή είναι επισκευάσιμη. Ο Carl έπρεπε να αγοράσει νέα κομμάτια γι’ αυτό», υπογράμμισε ο Jorgensen μιλώντας στην Palm Beach Post.

Οι ταυροκαρχαρίες είναι ένα από τα τρία είδη καρχαριών που επιτίθενται σε ανθρώπους. Σύμφωνα με το National Geographic, τα άλλα δύο είδη είναι ο καρχαρίας-τίγρης και λευκός καρχαρίας.