Ο Κέβιν Σπέισι αθωώθηκε στο δικαστήριο Southwark Crown του Λονδίνου και από τις 9 κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο ηθοποιός είχε αντιμετωπίσει εννέα κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα που σχετίζονται με περιστατικά που αναφέρθηκαν από τέσσερις άνδρες που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 2001 και 2013.

Συγκεκριμένα, αφορούσαν σεξουαλική επίθεση, άσεμνη παρενόχληση αλλά και μία κατηγορία για βιασμό.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Οι κατηγορίες

Τέσσερις άνδρες τον κατηγόρησαν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά μεταξύ 2001 και 2013, περιγράφοντας ενοχλητικές συναντήσεις που φέρεται να κλιμακώθηκαν από ανεπιθύμητα αγγίγματα.

Ένας άνδρας, ο οποίος αποκάλεσε τον Σπέισι «άθλιο σεξουαλικό αρπακτικό» είπε ότι όταν λιποθύμησε ή αποκοιμήθηκε στο διαμέρισμα του ηθοποιού στο Λονδίνο, ξύπνησε για να βρει τον ηθοποιό να του κάνει στοματικό σεξ.

Φωτογραφία: Ο Κέβιν Σπέισι αποχωρεί από το δικαστήριο ANDY RAIN/EPA-EFE/Shutterstock

Ο Κέβιν Σπέισι αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, λέγοντας πως οι δύο από τις σεξουαλικές συνευρέσεις ήταν συναινετικές, για την Τρίτη πως ήταν παρεξήγηση και είχε ζητήσει συγγνώμη και για την τέταρτη πως δεν συνέβη ποτέ.

Η απόφαση

Ο 64χρονος ηθοποιός έκλαψε όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου και αγκάλιασε την δικηγορική του ομάδα συγκινημένος.

Οι ένορκοι κατέληξαν σε ετυμηγορία μετά από 12 ώρες και 26 λεπτά συζήτησης και αφού τους δόθηκε η πλειοψηφία από τον δικαστή.

Οι ένορκοι απέρριψαν τους ισχυρισμούς της εισαγγελίας ότι ο Σπέισι είχε αρπάξει «επιθετικά» τρεις άνδρες από τον καβάλο και είχε προβεί σε σεξουαλική πράξη σε έναν ηθοποιό παρά τη θέλησή του και ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμά του.

Η προηγούμενη κατηγορία

Πέρσι το φθινόπωρο, ο ηθοποιός του Χόλυγουντ είχε αθωωθεί και πάλι  από την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης στον ηθοποιό Άντονι Ραπ πριν από 36 χρόνια όταν εκείνος ήταν ανήλικος.

Συγκεκριμένα, ο Άντονι Ραπ ήταν τότε μόλις 14 ετών, ενώ ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος.