Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη Μοντάνα των ΗΠΑ έπειτα από επίθεση που φέρεται να δέχθηκε από αρκούδα σε μονοπάτι δυτικά του εθνικού πάρκου Yellowstone.

Την είδηση έκανε γνωστή το Τμήμα Ψαριού, Άγριας Ζωής και Πάρκων της πολιτείας μετά την εύρεση ιχνών του ζώου στο σημείο όπου εντοπίστηκε το άτυχο θύμα.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί και η ακριβή αιτία θανάτου δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Το μοιραίο περιστατικό έρχεται εν μέσω αύξησης του πληθυσμού των αρκούδων στην περιοχή.

Η πολιτεία είχε δημοσιεύσει ένα Δελτίο Τύπου την περασμένη εβδομάδα προειδοποιώντας τους επισκέπτες για συχνές εμφανίσεις αρκούδων σε όλη την πολιτεία, «ιδιαίτερα σε περιοχές μεταξύ του Northern Continental Divide και των οικοσυστημάτων του Great Yellowstone».

Σύμφωνα με τον Guardian, προέτρεψε τους ανθρώπους που κατασκηνώνουν και επισκέπτονται πάρκα να φέρουν μαζί τους σπρέι αρκούδων, να αποθηκεύουν την τροφή τους ενώ βρίσκονται έξω και να φροντίζουν τα σκουπίδια τους.

Η μοιραία συνάντηση με αρκούδες είναι εξαιρετικά σπάνια.

Ωστόσο, ο ανθρώπινος πληθυσμός στα οχυρά αρκούδων στη νοτιοδυτική Μοντάνα έχει κλιμακωθεί έως και κατά το ένα τρίτο την τελευταία δεκαετία. Αυτό οδήγησε τα μεγάλα θηλαστικά σε αυξανόμενες συγκρούσεις με τους ανθρώπους.

Τον Ιούλιο του 2021, μια αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε ένα άτομο σε μια κατασκήνωση στη δυτική Μοντάνα, ενώ τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ένας οδηγός σκοτώθηκε από μια άλλη ενώ ψάρευε κατά μήκος των συνόρων του εθνικού πάρκου Yellowstone.