Χιλιάδες άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από περιοχές που εξαπλώθηκε η φωτιά στην Κέρκυρα την Κυριακή. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 2.466 άνθρωποι έφυγαν από οικισμούς που εκκενώθηκαν στην Κέρκυρα.

Κάποιοι από αυτούς απεγκλωβίστηκαν από τη θάλασσα, με σκάφη του λιμενικού αλλά και ιδιωτικά σκάφη.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα στο λιμενικό φαίνεται η στιγμή που σκάφος προσεγγίζει την ακτή και επιβιβάζει κόσμο.

Στην Κέρκυρα η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Λούτσες έλαβε μεγάλες διαστάσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη απειλώντας οικισμούς στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Όπως τόνισε με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 2.466 πολίτες. Στο έργο της απομάκρυνσης συνέβαλαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος καθώς και πλοίο της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Βαθρακογιάννης υπογράμμισε ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε οικίες», ενώ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν από την ηπειρωτική Ελλάδα και από το πρώτο φως επιχειρούν, περιοδικά, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.