«Σκηνές από την Κόλαση του Δάντη» περιγράφει ότι έζησε εν μέσω της φωτιάς που καίει εδώ και μία εβδομάδα στη Ρόδο, ένας Βρετανός τουρίστας. Ο Dunkan Kemp, συγκλονίζει περιγράφοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την εκκένωση του ξενοδοχείου τους, Rhodes Bay, και τονίζει ότι γλίτωσε χάρη σε ένα ελικόπτερο που άνοιγε δρόμο ρίχνοντας νερό στις φλόγες.

Όπως λέει, την ώρα που περίμενε τα λεωφορεία που θα παραλάμβαναν τους τουρίστες από ξενοδοχεία της περιοχής, οι φλόγες «πέρασαν στην άλλη πλευρά του δρόμου κι άρχισαν να κάνουν στάχτη ό,τι έβρισκαν μπροστά τους κοντά στη ρεσεψιόν».

«Εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού, την ώρα που οι άνθρωποι προσπαθούσαν  να επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Παιδιά ούρλιαζαν και έκλαιγαν και οι γονείς τους το ίδιο» συγκλονίζει ο Dunkan Kemp, μιλώντας στο SkyNews.

«Ο ουρανός σκοτείνιασε και ο ήλιος χάθηκε»

Οι θέσεις στα λεωφορεία δεν επαρκούσαν για όλους, και γι’ αυτό, όπως είπε ο Βρετανός τουρίστας, μέλη του «ηρωικού» προσωπικού του ξενοδοχείου μετέφεραν τον ίδιο κι άλλους φιλοξενούμενους σε ασφαλή τοποθεσία με δικά τους αυτοκίνητα.

Περιγράφοντας τη στιγμή που έβλεπε να πλησιάζουν οι φλόγες, ο Kemp έκανε λόγο για «σκηνές βγαλμένες από την Κόλαση του Δάντη. Ο ουρανός σκοτείνιασε, ο ήλιος χάθηκε. Ήταν φανερό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».

«Τώρα, το μόνο που θέλουμε είναι να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Νιώθουμε ότι μας εγκατέλειψαν στην τύχη μας χωρίς βοήθεια. Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οι αποσκευές μας, απλώς θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό το χάος» καταλήγει ο Βρετανός τουρίστας.