Νέος συναγερμός στις Αρχές μετά από πτώση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ένας άνθρωπος είναι νεκρός, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για ακόμη έναν νεκρό.

Οι πυροσβέστες που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει κάτω από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 8 τραυματίες, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πόσα άτομα υπάρχουν κάτω από τα συντρίμμια.

Η πυροσβεστική έχει σπεύσει ήδη στο σημείο και επιχειρούν με αλυσοπρίονα και με τα υπόλοιπα μέσα που διαθέτουν να σπάσουν τεράστιους όγκους τσιμέντου, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιος από κάτω.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πάντως στο Μega η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, κ. Άννα Μαστοράκου κάτω από τα συντρίμμια ακούγονται φωνές, γεγονός που επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους των διασωστών.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου της περιοχής μετέφερε πάντως στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο, ότι κάτω από την γέφυρα υπήρχαν και εργαζόμενοι.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο αναμένεται γερανοφόρο όχημα προκειμένου να τραβήξει το κατασκευαστικό όχημα που βρίσκεται πάνω στο τμήμα της γέφυρας που έχει καταρρεύσει προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες εντοπισμού.

Πώς συνέβη

Στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης, και σύμφωνα με πληροφορίες από το mega, για άγνωστο λόγο αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

Στο σημείο γίνονται έργα εδώ και δύο χρόνια.

Πηγη φωτό: tempo24.news

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην εφημερία εκτός του νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας μπαίνει και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Επί τόπου έσπευσαν η υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος καθώς και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία σύσκεψη στην περιφέρεια.

Έκλεισε η περιφερειακή προς Αθήνα

Μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο, έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο