Οι φωτιές που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και όπως έκαναν και άλλες χώρες έτσι και η Τουρκία αποφάσισε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα ώστε να βοηθήσει το έργο της κατάσβεσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας με ανάρτησή της στο Twitter, η Τουρκία θα στείλει στη χώρα μας δύο αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή η βοήθεια θα σταλεί κατόπιν εντολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανάρτηση της  Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας

«Η Τουρκία θα στείλει 2 αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο για την καταπολέμηση των συνεχιζόμενων δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Με εντολή του Προέδρου μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα σταλούν στην Ελλάδα 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών με πληρώματα πτήσης. Αμφίβια αεροσκάφη με αποτελεσματική ευελιξία και πυροσβεστικό ελικόπτερο που κατασκευάζεται με εγχώριους και εθνικούς πόρους θα χρησιμοποιηθούν στη γειτονική χώρα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.