Η υπόθεση της εξαφάνισης του 2χρονου Εμίλ στη Γαλλία, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Ο Εμίλ εξαφανίστηκε το Σάββατο (8/7) από ένα χωριό 25 κατοίκων και οι Αρχές δεν έχουν ιδέα για το τι συνέβη στο παιδί.

Τα ίχνη του χάθηκαν από τον κήπο των παππούδων του όπου έπαιζε στο χωριό Le Vernet στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Παρά την άμεση κινητοποίηση των Αρχών αλλά και εθελοντών, ο Εμίλ δεν έχει μέχρι σήμερα δώσει κανένα σημείο ζωής ενώ έχουν σταματήσει οι έρευνες σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον Ρεμί Αβόν, εισαγγελέα στην ευρύτερη περιοχή Digne les Bains, τη Δευτέρα ανοίγει αυτόματα ο φάκελος προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση.

Όπως αναφέρει η Le Parisien, στο μικρό χωριό έχουν ήδη ερευνηθεί 30 σπίτια και οι Αρχές έχουν ανακρίνει και τους 25 κατοίκους του ενώ από την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, ο δήμαρχος του Βερνέ ανακοίνωσε πως θα απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών στο χωριό «για να αφήσουμε τους κατοίκους και την οικογένεια του Εμίλ να ζήσουν ήρεμα». Ο δήμαρχος Φρανσουά Μπαλίκ δήλωσε πως πήρε την απόφαση να απαγορευτεί η είσοδος σε κάθε ξένο επισκέπτη μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ώστε να αποφευχθούν οι «περίεργοι» τουρίστες.

Γιος αγροτών κλήθηκε για κατάθεση

Σύμφωνα με την Mirror, αν και ανακρίθηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, οι Αρχές επέμειναν στην εξέταση ενός έφηβου γιου αγροτών της περιοχής, τον οποίο ανέκριναν πολλές φορές καθώς είναι οδηγός τρακτέρ και στο χωριό όλοι γνωρίζουν την αγάπη του για την υπερβολική ταχύτητα.

Ο νεαρός αγρότης, οδηγός τρακτέρ, έχει προκαλέσει στο παρελθόν δύο ατυχήματα, το ένα το 2021 και το περασμένο έτος ατύχημα με αγροτικό όχημα το οποίο είχε υπερφορτώσει με ζωοτροφές. Ο έφηβος μετά το πέρας των ανακρίσεων αφέθηκε ελεύθερος και οι Αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν τα άλλοθι όλων των ανθρώπων που βρέθηκαν στο χωριό την ημέρα της εξαφάνισης του Εμίλ.

Οι Γάλλοι χωροφύλακες εξέτασαν επίσης μια ομάδα εργαζομένων σε ένα εργοτάξιο κοντά στο χωριό από όπου χάθηκε ο μικρός Εμίλ.