Ο Εμίλ , δύο ετών, εθεάθη για τελευταία φορά το απόγευμα του Σαββάτου, να παίζει έξω από το σπίτι των παππούδων του στο μικρό χωριό κοντά στο Le Vernet στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Όσοι συμμετείχαν στις εναέριες έρευνες έλαβαν την εντολή να παίξουν την ηχογραφημένη φωνή της μητέρας του Emile όσο πιο δυνατά γινόταν με την ελπίδα να βρεθεί το παιδί.

Έπειτα από 48 ώρες «χτενίσματος» της περιοχής το δίχρονο αγοράκι, δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Η αστυνομία έστειλε τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν σε ένα αυτοκίνητο κοντά στο σημείο εξαφάνισης του μικρού παιδιού, για επιστημονική ανάλυση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι ανθρώπινα και αν μπορεί να συνδέονται με το αγνοούμενο παιδί.

«Προς το παρόν δεν ξέρουμε καν αν πρόκειται για ανθρώπινο αίμα. Μπορεί να είναι και πολύ παλιά ίχνη, οπότε όλοι είναι πολύ προσεκτικοί με το εύρημα», δήλωσε ερευνητική πηγή.

Τέλος η έρευνα

Η χερσαία και εναέρια έρευνα έχει πλέον διακοπεί μετά από τέσσερις ημέρες, με τον τοπικό εισαγγελέα Rémy Avon να λέει ότι «η έρευνα δεν μπορούσε να προχωρήσει περαιτέρω, καθώς δεν υπήρχε κανένα σημάδι του μικρού αγοριού».

Πρόσθεσε, όμως, πως «η δικαστική έρευνα για τα αίτια της εξαφάνισης θα συνεχιστεί, ιδίως με την ανάλυση του σημαντικού όγκου πληροφοριών και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες».

Σύμφωνα με κ. Avon έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη, όπως ότι το αγοράκι σκοτώθηκε κατά λάθος από αυτοκίνητο ή τρακτέρ ή απήχθη.

Έρευνες στο σπίτι του δίχρονου

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι το σπίτι των γονέων του Émile στην πόλη La Bouilladisse, κοντά στη Μασσαλία, ερευνήθηκε από την αστυνομία τη Δευτέρα.

«Οι αστυνομικοί ερευνούσαν το ιστορικό της οικογένειας», δήλωσε μια δικαστική πηγή που ασχολείται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι γονείς ζούσαν στο σπίτι για ένα χρόνο, μαζί με τον Émile και τη μικρή του αδελφή, η οποία γεννήθηκε νωρίτερα φέτος.

«Είναι μια πολύ παραδοσιακή, καθολική οικογένεια. Οι γονείς είναι παθιασμένοι με την ιερή εκκλησιαστική μουσική».

Την ώρα που το παιδί εξαφανίστηκε, στο σπίτι των γονιών υπήρχαν ακόμα 10 μέλη της οικογένειας καθώς πραγματοποιούνταν μία οικογενειακή επανένωση με θείους και θείες του παιδιού.

Η τελευταία φορά που εθεάθη το δίχρονο αγοράκι ήταν το Σάββατο το πρωί όπου έπαιζε με μαζί με άλλα παιδιά.