Πρακτικές που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα και λαμβάνουν χώρα στη Μύκονο καταγγέλλει με ανάρτησή του στα social media o βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συγκεκριμένη καταγγελία έχει να κάνει με συμβάν εργοδοτικής ασυδοσίας που δεν έχει προηγούμενο καθώς στην εν λόγω επιχείρηση απαγορεύεται στους εργαζόμενους να βγουν από τα δωμάτια τους για να πάνε οπουδήποτε αλλού πέραν της εργασίας τους.

Στην ανάρτηση διακρίνεται μήνυμα που έχουν ανταλλάξει οι εργαζόμενοι με τον υπεύθυνο της επιχείρησης ο οποίος παρεμβαίνει στην προσωπική ζωή τους απαγορεύοντας τους τις εξόδους για έναν μήνα.

«Καλησπέρα. Έως 18 Αυγούστου ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ οι έξοδοι σε όλους για 1 μήνα. Εάν θέλει κάποιος ένα ποτό εδώ και μετά σπίτι», λέει το μήνυμα που έστειλε ο υπεύθυνος των εργαζομένων.

Μάλιστα αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό είναι το γεγονός πως το συγκεκριμένο μήνυμα έρχεται λίγο μετά από μήνυμα, στο οποίο οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται πως δεν έχουν νερό σε κάποια δωμάτια.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι δείχνουν να αδιαφορούν για τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζόμενων και να ενδιαφέρονται μόνο να μην βγαίνουν.

Ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει στην ανάρτησή του πως «η επιχείρηση πρέπει να βρεθεί άμεσα και να επιβληθούν οι πιο σκληρές ποινές. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της πρέπει να προστατευθούν» και σημειώνει ότι «δεν γίνεται να έχουμε μια χώρα με τέτοιες συνθήκες εργασίας και να μιλάμε για ανάπτυξη».

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Η εργοδοτική αυθαιρεσία στον τουρισμό έχει ξεφύγει.

Δεν φτάνει που τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν δουλεύουν δωδεκάωρο 7 στα 7, τώρα οι επιχειρηματίες την έχουν δει διοικητές λόχου και επιβάλουν στέρηση εξόδου.

Η επιχείρηση πρέπει να βρεθεί άμεσα και να επιβληθούν οι πιο σκληρές ποινές. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της πρέπει να προστατευθούν.

Και πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα στη Βουλή και να φτιάξουμε ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στον τουρισμό. Και φυσικά να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς που θα το επιβάλλουν. Τώρα.

Δεν γίνεται να έχουμε μια χώρα με τέτοιες συνθήκες εργασίας και να μιλάμε για ανάπτυξη».

Καταγγελία πως ο εργοδότης έβαλε σεκιούριτι έξω από τα δωμάτια των εργαζομένων

Η συγκεκριμένη καταγγελία για το εν λόγω όργιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας ήρθε στο φως μέσω των social media και μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανάρτηση ο εργοδότης και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης τοποθέτησαν σεκιούριτι έξω από τα δωμάτια των εργαζομένων ώστε να ελέγχει εάν το μέτρο θα τηρηθεί.