Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την ασύδοτη δράση των funds. Σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Κορδεράς στο MEGA, το ακίνητό του στον Νέο Κόσμο πωλήθηκε σε πλειστηριασμό ενώ είχε ήδη δρομολογήσει ανακοπή της διαδικασίας με τον δικηγόρο του.

Ο ίδιος διατηρούσε επιχείρηση, η οποία πήγαινε καλά, και είχε πάρει δάνειο από τρεις διαφορετικές τράπεζες. Ο κ. Κορδεράς, πλήρωνε τις δόσεις του δανείου και του είχαν απομείνει ακόμα 60.000 ευρώ για την αποπλήρωμή του, ωστόσο όταν «χτύπησε» η κρίση αδυνατούσε να πληρώσει και το ποσό του δανείου έφτασε τις 300.000 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2022 έλαβε την πρώτη ειδοποίηση πλειστηριασμού και η πρώτη του κίνηση ήταν να προχωρήσει σε ανακοπή της διαδικασίας.

«Την πρώτη ειδοποίηση την πήρα τον Απρίλιο του 2022. Πήγα κατευθείαν σε δικηγόρο, κάναμε ανακοπή και πήραμε παράταση για δικάσιμο τον Απρίλιο του 2026», δήλωσε.

Τον πρόλαβαν τα funds

Ωστόσο, το δάνειο πέρασε στα χέρια των funds και το ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό,και πωλήθηκε χωρίς να τον ειδοποιήσει κανείς.

«Τον Απρίλιο του 2023 το βγάλανε σε πλειστηριασμό χωρίς να με ειδοποιήσουν. Τον πλειστηριασμό τον κράτησε 2 ώρες, δεν πήγε κανείς. Ήταν μία εταιρεία fund από τη Χίο, κράτησε τον πλειστηριασμό 10 – 12 το πρωί και 12:05 το πήρε κάποιος κύριος από τη Χίο», είπε.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, η διαδικασία του πλειστηριασμού δεν παγώνει παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων προχωρούν σε ανακοπή πλειστηριασμού. Η συμβουλή της δικηγόρου ήταν πως ο κ. Κορδεράς μπορεί να «μπλοκάρει» τον πλειστηριασμό του ακινήτου του ασκώντας ανακοπή μέσα σε 60 ημέρες από τη μεταγραφή της έφεσης.

Δείτε το βίντεο του MEGA