Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης και πρώην MVP του ABL στο μπάσκετ, Νίκι ΜακΚρέι – Πένσον, έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η αθλήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στα 51 της χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος στον κόσμο του αθλητισμού.

Η ΜακΚρέι – Πένσον ήταν βοηθός προπονητή στην ομάδα μπάσκετ Γυναικών του κολεγίου Ράτγκερς την περασμένη σεζόν. Το σχολείο την Παρασκευή (7/7) επιβεβαίωσε το θάνατό της.

Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2013, έναν μόλις χρόνο μετά την εισαγωγή της στο Hall of Fame του Γυναικείου Μπάσκετ, αλλά δεν τα παράτησε στιγμή.

Ποια ήταν η Νίκι ΜακΚρέι – Πένσον

Από το 2008 ως το 2017 ήταν συνεργάτιδα της Ντον Στάλεϊ ως βοηθός προπονητή στη Νότια Καρολίνα. Επίσης, το 2017 ήταν μέρος του πρώτου εθνικού πρωταθλήματος των Gamecocks το 2017.

Η ΜακΚρέι – Πένσον κέρδισε χρυσά μετάλλια με την ομάδα μπάσκετ Γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και του 2000.

Μάλιστα, η ομάδα του 1996, που θριάμβευσε στην Ατλάντα, ήταν η αφορμή για να γίνει το WNBA και να επαναλειτουργήσει η American Basketball League. Έπαιξε στο ABL και πήρε το βραβείο της MVP το 1997 ενώ οδήγησε την Columbus Quest σε ένα πρωτάθλημα πριν πάει στο WNBA.

Φορώντας τη φανέλα των Ουάσιγκτον Μίστικς αναδείχθηκε τρεις φορές All Star στο πρωτάθλημα.

Αποσύρθηκε το 2006, αφού έπαιξε και στο Σαν Αντόνιο. Έπειτα, ξεκίνησε την καριέρα της στην προπονητική. Έγινε συνεργάτης στο Δυτικό Κεντάκι για τρεις σεζόν και επικεφαλής στο Ολντ Ντομίνιον για άλλες τρεις, οδηγώντας το κολέγιο σε ρεκόρ 24-6 το 2020.

Πέρασε ένα χρόνο στο Μισισίπι Στέιτ και επέστρεψε στην προπονητική στο Ράτγκερς την περασμένη σεζόν.

Από το 1991 ως το 1995 η ΜακΚρέι – Πένσον έπαιξε στο Τενεσί υπό την προπονητρία του Hall of Fame, Πατ Σάμιτ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα. Η γκαρντ ήταν δύο φορές η SEC Παίκτρια της Χρονιάς και δύο φορές η Kodak All-America που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της νεανικής και ανώτερης σεζόν της για τις Lady Vols.

Η σταρ των Λας Βέγκας Έισις, Άτζα Γουίλσον, την αποχαιρέτησε με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στα social media. Δημοσίευσε μία κοινή τους φωτογραφία και στη λεζάντα έγραψε: «Η καρδιά πονάει σαν τρελή για αυτό! Μία τέτοια μαχήτρια και πολεμίστρια με την πιο γλυκιά ευγενική ψυχή! Κόουτς ΜακΚρέι με βοήθησες με πολλούς τρόπους και ήσουν ένα αληθινό δώρο από τον Θεό! Πραγματικά θα μας λείψεις! Όχι άλλο βάσανο, όχι άλλος πόνος! Ο Θεός πήρε μία καλή».