Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι επιβαίνοντες σε roller coaster ενός λούνα παρκ στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα 8 άτομα λόγω βλάβης στο τρενάκι έμειναν κρεμασμένοι ανάποδα για ώρες.

«Υπήρξε μια μηχανική βλάβη με το τρενάκι. Το πάρκο επιθεωρήθηκε πρόσφατα από την πολιτεία» δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο CNN.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν διασώστη να σκαρφαλώνει στο πλάι του roller coaster, ενώ οι επιβάτες περιμένουν ανάποδα.

Σύμφωνα με το CNN, ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας έτυχε να βρίσκεται στη σκηνή και συμβούλευσε την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης σχετικά με τις πιθανές επιλογές διάσωσης.

Λόγω του μεγάλου ύψους του συγκεκριμένου roller coaster, κλήθηκαν να βοηθήσουν με ειδικό εξοπλισμό ομάδες διάσωσης.

Οι επιβάτες περίμεναν να έρθει ένα φορτηγό με σκάλα και πλατφόρμα 30 μέτρων από απόσταση 45 λεπτών, ανέφερε το δελτίο.

Ο πρώτος επιβάτης κατέβηκε στις 3:20 μ.μ., περίπου δύο ώρες μετά την αποστολή των συνεργείων έκτακτης ανάγκης, ανέφερε το δελτίο ειδήσεων, ενώ ο τελευταίος επιβάτης έφτασε στο έδαφος στις 5:01 μ.μ. – περισσότερες από τρεις ώρες μετά την ακινητοποίηση του roller coaster.

Εννέα ασθενείς έλαβαν ιατρική περίθαλψη από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ένα άτομο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Aspirus Rhinelander, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δέκα πυροσβεστικά οχήματα, εννέα ασθενοφόρα και 50 άτομα από τρεις κομητείες βοήθησαν στη διάσωση των επιβατών.

Η δοκιμασία ήρθε δύο ημέρες αφότου ένας πατέρας εντόπισε μια ρωγμή σε έναν ατσάλινο πυλώνα στήριξης στην κορυφή ενός τρενάκι του λούνα παρκ Carowinds στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Το συγκεκριμένο τρενάκι έκλεισε για επιθεώρηση και επισκευή.