Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο ηττημένος Πριγκόζιν είχε προσκληθεί στα γραφεία της ρωσικής υπηρεσίας για να συγκεντρώσει πολλά όπλα που είχαν κατασχεθεί από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας μετά την αποτυχημένη ανταρσία του.

Οι κατασχέσεις έγιναν κατόπιν ερευνών σε δικές του δομές στην Αγία Πετρούπολη, όπως τα γραφεία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner και τα γραφεία του ομίλου μέσων ενημέρωσης «Πατριότ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Fontanka.ru της Αγίας Πετρούπολης, ο Πριγκόζιν που έχει τη βάση του στη Λευκορωσία, επισκέφθηκε ο ίδιος τη διεύθυνση της FSB για την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή του Λένινγκραντ, για να παραλάβει τα δικά του περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ένα μίνι οπλοστάσιο.

Το δώρο από τον Σοϊγκού

Ειδικότερα, οι ρωσικές αρχές παρέδωσαν δύο τουφέκια Saiga, ένα τουφέκι Mannlicher και πολλά άλλα πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με τo Fontanka.

Το πακέτο φέρεται να περιελάμβανε επίσης ένα πιστόλι Glock που του είχε χαρίσει ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, τον οποίο ο Πριγκόζιν φέρεται να ήλπιζε να αιχμαλωτίσει στην ένοπλη εξέγερσή του.

Ο Πριγκόζιν φέρεται επίσης να έλαβε πίσω 10 δισεκατομμύρια ρούβλια (πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια) που είχαν βρει οι αρχές επιβολής του νόμου κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σε ένα από τα οχήματά του.

Τα νέα έρχονται αφότου ο Πριγκόζιν κυκλοφόρησε ένα νέο ηχητικό μήνυμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποσχόμενος νέες «νίκες στη πρώτη γραμμή», παρόλο που το Κρεμλίνο επιμένει ότι αυτός και η Βάγκνερ έχουν εξοριστεί στη Λευκορωσία.

«Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας σήμερα περισσότερο από ποτέ. Σας ευχαριστώ για αυτό. Θέλω να καταλάβετε ότι η «πορεία δικαιοσύνης» μας είχε στόχο την καταπολέμηση των προδοτών και την κινητοποίηση της κοινωνίας μας. Νομίζω ότι πετύχαμε πολλά από αυτά», είπε ο Πριγκόζιν στο μήνυμα που μοιράστηκε το κανάλι GreyZone Telegram που συνδέεται με τη Wagner.

Το αφεντικό της Wagner κατάφερε να αποφύγει ποινικές διώξεις για την ανταρσία του στις 24 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι μαχητές του κατέρριψαν ελικόπτερα του στρατού.