Μετά από την ανταρσία της ομάδας Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δημοσίευσε τη Δευτέρα ένα μήνυμα στο οποίο υπερασπίστηκε τη βραχύβια εξέγερσή του και ζήτησε υποστήριξη, καθώς η ομάδα συνέχισε να στρατολογεί στρατεύματα παρά το τελεσίγραφο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, ο Πριγκόζιν μίλησε για δεύτερη φορά μετά την αποτυχημένη ανταρσία στο Telegram: «Θέλω να καταλάβετε ότι η «Πορεία της Δικαιοσύνης» μας είχε ως στόχο την καταπολέμηση των προδοτών και την κινητοποίηση της κοινωνίας μας. Και νομίζω ότι πετύχαμε πολλά από αυτά». Πρόσθεσε δε ότι: «Στο εγγύς μέλλον, είμαι βέβαιος ότι θα δείτε τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο».

Έκκληση προς τους πολίτες για υποστήριξη

Ο επικεφαλής της Wagner απηύθυνε επίσης έκκληση για υποστήριξη: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας». Αυτό έρχεται την ώρα που η ομάδα αναζητούσε ενεργά νεοσύλλεκτους.

Το κανάλι Grey Zone Telegram που συνδέεται με την Wagner, δημοσίευσε επίσης διαφημίσεις στρατολόγησης. Μια αγγελία έλεγε: «Παρά το γεγονός ότι τα κέντρα Wagner στη Ρωσία έχουν προσωρινά σταματήσει να λειτουργούν, ο όμιλος Wagner συνεχίζει να προσλαμβάνει προσωπικό. Απαιτούνται όλες οι στρατιωτικές ειδικότητες, εκτός από τις δυνάμεις διαχείρισης πυραύλων (προς το παρόν)». Η αγγελία απαριθμούσε τις απαιτήσεις, τις συνθήκες και τα οφέλη.

Αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το τελεσίγραφο του Πούτιν προς τα μέλη του ομίλου Wagner, τα οποία έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ της υπογραφής συμβολαίων με τον ρωσικό στρατό, της επιστροφής στην πατρίδα τους ή του να ακολουθήσουν τον Πριγκόζιν στην εξορία στη Λευκορωσία.

«Ήδη κάποιες μονάδες ξεκίνησαν εκπαίδευση»

Το κανάλι δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες από την κατασκευή, όπως είπε, μιας από τις τρεις βάσεις του ομίλου Wagner, η οποία βρίσκεται κοντά στο χωριό Osipovichi στην περιοχή Mogilev της Λευκορωσίας. Οι εικόνες έδειχναν σειρές από σκηνές και ξύλινες κουκέτες.

Πρόσθεσε ότι «ορισμένες μονάδες της ομάδας Wagner έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εκπαίδευσης, για παράδειγμα, ασκήσεις με άρματα μάχης και ελιγμούς με βαρύ εξοπλισμό εξασκούνται σε ένα πεδίο εκπαίδευσης που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα, επίσης εξασκούνται δράσεις επίθεσης υπό την κάλυψη πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένης της νύχτας».