Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν στρατιωτική επιχείρηση τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη, συνοδευόμενες από περίπου 150 στρατιωτικά οχήματα, σε συνδυασμό με αεροπορικές επιδρομές.

Τέσσερις νεκροί Παλαιστίνιοι (3 στην Τζενίν και ένας στην είσοδο του Αλ Μπιρέ) και 25 τραυματίες, εκ των οποίων οι 7 σοβαρά, είναι ο αιματηρός απολογισμός μέχρι στιγμής.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Προεδρίας, Nabil Abu Rudeineh, τόνισε ότι «η ασφάλεια και η σταθερότητα δεν θα επιτευχθεί στην περιοχή αν δεν το νιώσει ο παλαιστινιακός λαός», επισημαίνοντας ότι «αυτό που κάνει η ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής στην πόλη Τζενίν και το στρατόπεδό του είναι ένα νέο έγκλημα πολέμου εναντίον του ανυπεράσπιστου λαού μας».

Τόνισε ότι «ο παλαιστινιακός μας λαός δεν θα γονατίσει, δεν θα παραδοθεί, δεν θα υψώσει τη λευκή σημαία και θα παραμείνει σταθερός στη γη του απέναντι σε αυτή τη βάναυση επίθεση, μέχρι να ηττηθεί η κατοχή και να επιτευχθεί η ελευθερία».

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα

Χαιρέτισε «τον παλαιστινιακό λαό στο στρατόπεδο Τζενίν και σε όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και στρατόπεδα, για τη θρυλική του σταθερότητα απέναντι σε αυτή την κατοχή», τονίζοντας ότι «όλα αυτά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την κατοχική κυβέρνηση και τους τρομοκράτες εποίκους της δεν θα επιτύχουν ασφάλεια και σταθερότητα γι’ αυτούς, εκτός αν το νιώσει ο παλαιστινιακός λαός μας».

Ο Abu Rudeineh κάλεσε «τη διεθνή κοινότητα να σπάσει την επαίσχυντη σιωπή της και να λάβει σοβαρά μέτρα για να αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει την επιθετικότητά του εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας και να το καταστήσει υπεύθυνο για όλα αυτά τα εγκλήματα».