Η ορκωμοσία της Νέας Βουλής πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα (3/7), ωστόσο τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σταμάτης με το συμβολικό μήνυμα που θέλησε να στείλει σε αυτή τη σημαντική στιγμή για την ελληνική δημοκρατία.

Συγκεκριμένα ο τέως γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, προτίμησε αντί να έχει μαζί του για την ορκωμοσία της νέας Βουλής κάποια μέλη της οικογένειάς του να τον συνοδεύσουν δύο κυρίες με προβλήματα όρασης.

Μάλιστα η μία κυρία συνοδευόταν από τον σκύλο-οδηγό της, ίσως πιθανότατα στην πρώτη φορά που σκύλος-οδηγός βρέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Σταμάτης θέλησε με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα της πρόσβασης των ΑμεΑ παντού και ειδικά σε μία τόσο σημαντική στιγμή για τη Δημοκρατία.

Εργάζεται συστηματικά στο πεδίο όντας μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών

Ο Γιώργος Σταμάτης ως Γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, συνέταξε την  ενότητα για την κοινωνική πολιτική του Προγράμματος, ενόψει των εκλογών του 2019, εξειδικεύοντας μεταξύ άλλων τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του θεσμού του προσωπικού βοηθού για τα ΑμεΑ.

Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εστίασε στον σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών, με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ειδικότερα, εκπόνησε την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και Μείωση της Φτώχειας, τη νέα Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Αστεγίας.

Επίσης, εργάζεται συστηματικά στο πεδίο όντας μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και εστιάζοντας στη διαρκή διαβούλευση με φορείς των ατόμων με αναπηρία, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, της κοινότητας των Ρομά και άλλων ευάλωτων ομάδων, έχοντας ως όραμα την ενίσχυση της ορατότητας και την πραγμάτωση της πλήρους κοινωνικής τους συμπερίληψης.

Μάλιστα στις πρόσφατες εκλογές εργάστηκε συστηματικά ώστε να υπάρχει ξεχωριστή πρόσβαση στα εκλογικά κέντρα  για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα.