Αλλάζει αύριο το σκηνικό του καιρού σε διάφορες περιοχές της χώρας με επί μέρους φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό της Δευτέρας εντείνεται η αστάθεια κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα αυτά πάντως δεν θα είναι γενικευμένα αλλά μεμονωμένα, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα.

Για την Αττική μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένεται να δώσουν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες, αλλά από το απόγευμα θα βελτιωθεί εκ νέου ο καιρός.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο κατά τόπους μετά το μεσημέρι σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα θα σημειωθούν μπόρες.

Σύμφωνα με τον πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου η αστάθεια κατά τόπους θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην περιοχή της Αττικής αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ηλιοφάνεια κατά διαστήματα, Τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν στα χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ από το απόγευμα και έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από 23 – 34 βαθμούς Κελσίου με βοριάδες από 3 – 6 μποφόρ.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και βροχές μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία από 22 – 34 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.