Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κέβιν Σπέισι είναι «ένας σεξουαλικός νταής» και «ένας άντρας που επιτίθεται σεξουαλικά σε άλλους άνδρες», ισχυρίστηκε η Βρετανίδα εισαγγελέας την Παρασκευή (30/6) κατά την έναρξη της δίκης του ηθοποιού ο οποίος κατηγορείται για 12 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος τεσσάρων αντρών.

Η εισαγγελέας Κριστίν Άγκνιου είπε στους ενόρκους στο Southwark Crown Court του Λονδίνου ότι ο πρωταγωνιστής της σειράς «House of Cards» είναι «ένας άντρας που έπαιρνε ευχαρίστηση να κάνει τους άλλους να αισθάνονται ανίσχυροι και άβολα, σεξουαλικός νταής», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων PA Media.

Η εισαγγελέας περιέγραψε στους ενόρκους περιστατικά στα οποία ο ηθοποιός φέρεται να επιτέθηκε σε άνδρες ηλικίας 20 και 30 ετών εκείνη την εποχή, συμπεριλαμβανομένου ενός καταγγέλλοντος που ισχυρίστηκε ότι «ο Σπέισι άρπαξε το πέος του με τέτοια δύναμη που ήταν επώδυνο» και ένας άλλος που είπε ότι αποκοιμήθηκε ή λιποθύμησε και ξύπνησε με τον Σπέισι να του κάνει στοματικό σεξ, χωρίς να σταματήσει όταν ο άντρας του το ζήτησε.

Σημείωσε πως ενδεχομένως ο Σπέισι να έπαιρνε ικανοποίηση από αυτό το είδος σεξουαλικής επιθετικότητας.

Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες: τρεις για άσεμνη επίθεση, επτά για σεξουαλική επίθεση, μία για εξαναγκασμό ατόμου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση και μία για εξαναγκασμό ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Οι κατηγορίες έγιναν πέρυσι με τον Σπέισι να τις αρνείται όλες.

Σύμφωνα με το CNN, οι κατηγορίες σχετίζονται με περιστατικά από το Λονδίνο τη δεκαετία του 2000 και τις αρχές του 2010. Κατά τη διάρκεια της 12ετούς περιόδου ο Κέβιν  Σπέισι υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου.

Ο Σπέισι έχει κερδίσει δύο Όσκαρ, για τους ρόλους του στις ταινίες «The Usual Suspects» και «American Beauty».

Επέστρεψε στην υποκριτική τα τελευταία χρόνια μετά την αποχώρησή του από το «House of Cards». Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix για πέντε σεζόν πριν απολυθεί το 2017 μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Η δίκη στο Λονδίνο συνεχίζεται.