Μία ιστορική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στις 25 Ιουνίου 2023 στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, έναν χρόνο ακριβώς από την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη.

Παρά τον άστατο καιρό στην περιοχή, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με δεκάδες άλλους Μητροπολίτες και με την παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών υποδέχτηκαν μεγαλοπρεπώς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μετά την προσκύνηση του Ιερού και αφθάρτου Σκηνώματος του Οσίου και την πανηγυρική Δοξολογία, κατά την αναχώρησή του, τον Παναγιώτατο ανέμενε μία όμορφη έκπληξη.

Καθηγητές και Καθηγήτριες του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» με ένα τμήμα μαθητών και μαθητριών του Ωδείου αφιέρωσαν στον Παναγιώτατο  κ.κ. Βαρθολομαίο το τραγούδι του Οσίου Βησσαρίωνος.

Το ποίημα αυτό το είχε γράψει ο μακαριστός καθηγούμενος Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης πολλά χρόνια πριν την ανακομιδή και την φανέρωση του αφθάρτου Ιερού Σκηνώματος του Οσίου και το μελοποίησαν ο Διευθυντής του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ και ο Διευθυντής της Ορχήστρας του Ωδείου κ. Δημήτριος Λόζος.

Ο Παναγιώτατος με πολλή συγκίνηση άκουσε το τραγούδι του Οσίου και χειροκρότησε τα παιδιά, συγχαίροντας τον Διευθυντή του Ωδείου και τους Καθηγητές, ενώ ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρο και Ιδρυτή του Ωδείου να λάβει και ο ίδιος αντίγραφο του μελοποιηθέντος ποιήματος.

Δείτε το βίντεο